București, 14 aprilie 2016

HOSPICE Casa Speranței a lansat spotul video al Campaniei „DĂ CULOARE TIMPULUI LOR!”, privind redirecționarea a 2% din impozitul pe venit pentru îngrijirea bolnavilor incurabili și a familiilor acestora. Spotul, fidel conceptului de campanie realizat in interiorul organizației, a fost produs de către o echipă de studenți ai Facultății de Film din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC).

Conceptul este centrat pe ideea de apartenență a fiecărui individ la propria familie. Legătura sufletească dintre acesta și cei dragi lui face ca diagnosticarea cu o boală incurabilă să nu îl afecteze doar pe el, ci pe toți cei pe care acesta îi iubește. Îngrijirea paliativă acordată de HOSPICE Casa Speranței este menită să îmbunătățească viața bolnavilor incurabili și să ofere confort familiilor acestora. Este modalitatea prin care clipele petrecute împreună pot căpăta culoare.

Spotul, regizat de Sebastian Condurache, a fost filmat în Centrul de Îngrijire Paliativă al HOSPICE Casa Speranței din București și a beneficiat de participarea actorilor Ana Maria Bălescu, Cristian Neacșu și a copiilor David Larion și Mădălina Georgiana Pîrvu, care au apărut și în materialele vizuale ale Campaniei „DĂ CULOARE TIMPULUI LOR!”, lansată în luna ianuarie 2016. Voice-over-ul spotului a fost asigurat de Marius Vintilă.

Echipa de filmare a fost formată din Lorand Gabor, Dorian Negrilă, Elena Martin (asistenți regie), Cristi Staicu (director de imagine), Ana Mareș, Elena Bolintiru, Dimitriu Dan, Felicia Vântu, Andrei Costache, Claudiu Jegan, Adrian Simioniuc (asistenți imagine), Alexandru Ovidiu Stoica (montaj și sunet), Petre Osman (priză directă sunet), Elena Constantin (scenografie și costume) și Constantina Mîș (machiaj).

Colaborarea dintre HOSPICE Casa Speranței și Facultatea de Film a beneficiat de susținerea decanului facultății, Conf. Univ. Dr. Ovidiu Georgescu și de cea a rectorului UNATC, Conf. Univ. Dr. Nicolae Mandea.

Spotul „DĂ CULOARE TIMPULUI LOR!”poate fi vizionat pe Youtube https://youtu.be/3XKARrz7mjA și va fi difuzat pe posturile Acasă TV, Acasă Gold TV, Pro TV, Pro Cinema, MTV, Sport.ro, Pro TV Internațional, TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD, posturile regionale TVR din Iași, Cluj, Timișoara, Tg-Mureș, Craiova, Prima TV, dar și pe televiziunile și stațiile locale din Brașov.

Orice persoană poate redirecționa 2% din impozitul pe venit către HOSPICE Casa Speranței dacă a fost salariată în 2015, prin completarea formularului 230, eliberat de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Persoanele care au obținut venituri din activități independente  pot redirecționa cei 2% prin completarea formularului 200 eliberat de ANAF. Ambele formulare pot fi descărcate de pe site-ul doilasuta.hospice.ro, acolo unde se găsesc și informații privind depunerea lor, până la data de 25 mai 2016, la ANAF.

Campania „Dă culoare timpului lor!” este susținută de: Fotograful tău, EY România, Coresi Shopping Resort, Vegis, Camera de Comerț și Industrie Covasna, Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, RAT Brașov, Electrica Furnizare SA, Academia de bricolaj, TVR, Pro TV, Prima TV, Digi FM, Pro FM, Europa FM, Radio Brașov, Nova Press, Star FM, radio Tg-Mureș, Spectacular, Vision Media Plus, Zipper, Prețul zilei, Metroopola Brașov, Agerpres, Media Expres, Big Print, Cocor MediaChannel, Hotnews, Capital, Puterea, Revista CARIERE, Business Review, Itsy Bitsy FM, Getica, Elevate, Televiziunea Medicală, Spin Media, Proud to be Romanian, Media Bloc, Psychologies.