Pentru HOSPICE Casa Speranței, anul 2018 a venit cu provocări uriașe, mai grele ca oricând. Pe fondul schimbărilor fiscale, a modificărilor din legea salarizării în sistemul medical și a presiunilor derivate din acestea, am devenit vulnerabili cum nu am fost niciodată în istoria noastră de peste 25 de ani. Atunci am cerut ajutorul și am făcut un exercițiu de imaginație dureros, dar necesar, dat de aceste presiuni: cum ar arăta România fără HOSPICE?

Astăzi, acest scenariu este din ce în ce mai departe de realitate. HOSPICE Casa Speranței există și rămâne în continuare alături de miile de copii și adulți care înfruntă un diagnostic incurabil. Iar acest lucru este posibil doar datorită celor care ne-au sprijinit în campania de 20%, cea mai importantă campanie de strângere de fonduri pentru HOSPICE Casa Speranței.

În campania România fără HOSPICE, 470 companii au ales să direcționeze 20% din impozitul pe venit sau pe profit către HOSPICE Casa Speranței, suma totala stransa fiind: 7.849.912 lei. Cu sprijinul acestora, HOSPICE Casa Speranței va putea să ofere în continuare servicii complete și gratuite de îngrijire paliativă pentru pacienții noștri. Internări în cele două spitale HOSPICE, consultații în ambulatoriu, sesiuni în centrele de zi, terapii, îngrijire la domiciliu, tabere de vară pentru micii pacienți și copiii aparținători, speranță, grijă, demnitate, toate acestea sunt posibile în continuare datorită celor care cred că se mai pot face atât de multe pentru cei cărora li s-a spus “nu se mai poate face nimic”.

“Suntem recunoscători tuturor celor care ne-au fost aproape într-un moment atât de dificil, s-au implicat, au povestit despre noi și ne-au sprijinit. Ne-am aflat în postura îngrozitoare de a ne imagina acest scenariu, România fără HOSPICE, dar ce s-a întâmplat la finalul lui 2018 a fost o poveste incredibilă despre solidaritate și o dovadă în plus că HOSPICE suntem noi toți, pacienți, familii, colegi, voluntari, parteneri, sponsori, donatori, prieteni.

Totuși, lupta noastră însă nu se încheie aici. Se anunță un nou an bulversant din punct de vedere al modificărilor legislative și fiscale, iar pentru un ONG precum HOSPICE Casa Speranței este extrem de greu să găsească o modalitate să se adapteze acestor schimbări. Serviciile HOSPICE sunt gratuite și oferite non-stop, 24 de ore din 24, 7 zile din săptămână. Acest lucru înseamnă că nevoia de fonduri este continuă, deja ne pregătim de campania de 2% și sperăm ca oamenii să ne susțină în continuare și să ne ajute să rămânem lângă pacienții noștri”, a declarat Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranței.

Anual, în România, cca. 170.000 de pacienți au nevoie de îngrijire paliativă, însă mai puțin de unu din zece pacienți are acces la servicii specializate, atunci când paliația este singura mână care i se mai poate întinde. Fundația HOSPICE Casa Speranței a oferit, de-a lungul celor 27 de ani de existență, servicii complete și gratuite de îngrijire paliativă pentru aproximativ 30.000 de copii și adulți cu boli incurabile, precum și pentru familiile acestora.

Companiile și microintreprinderile care doresc să ne sprijine pot direcționa în continuare 20% din impozitul pe profit/venit către un ONG acreditat social, așa cum este HOSPICE Casa Speranței. Procedura este simplă și nu implică niciun cost suplimentar. Detalii pe https://www.hospice.ro//20hospice/

Despre HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

 Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. În 2018, HOSPICE a finalizat lucrarile de constructie si consolidare a centrului socio-medical de la Adunații Copăceni, primul din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 27 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 30.000 de copii și adulți cu boli incurabile. 

Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație ( https://www.hospice.ro//doneaza/ ). Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.