Corul Asociaţiei Internaţionale a Femeilor București organizează un concert caritabil, sâmbătă, 14 decembrie, la Biserica Italiană. Intrarea se face pe bază de donație, iar veniturile nete sunt direcționate pentru susținerea Hospice Casa Speranței.

Hospice Casa Speranței este beneficiarul Concertului Caritabil de Crăciun susținut de corul Asociației Internaționale a Femeilor București (IWAB). Hospice Casa Speranței oferă îngrijire paliativă pentru persoane diagnosticate cu boli incurabile sau aflate în stadiu terminal. Donațiile colectate în cadrul acestui concert vor contribui la ajutorul oferit pacienților Hospice pentru a trăi în demnitate și liniște alături de cei dragi.

Corul Asociației Internaționale a Femeilor București a fost creat în 2018, cu scopul de a promova prietenia în cadrul comunității internaționale și locale din București, prin intermediul muzicii ca limbă universală. Corul acceptă persoane având orice nivel de pregatire muzicală. Membrele corului aparțin domeniului internațional de afaceri sau mediului diplomatic și urmează cariere care nu au o legătură directă cu muzica, cum ar consultant de marketing, antreprenor, inginer, designer grafic, istoric de arte, psiholog, designer floral, somelier sau profesor.

La Concertul Caritabil de Craciun sunt invitați și trei soliști profesioniști, mezzosoprana Anne Marieke Evers din Olanda, absolventă a Conservatorului din Amsterdam și specializată în repertoriul oratoric, Alexandru Nuca din România, bandeonist, chitarist și pianist, și Jong-Soo Jung, primul absolvent al specializării nai din Corea de Sud.

Corul a pregătit pentru acest concert un repertoriu de cântece renumite de Crăciun, pentru a aduce mai aproape de sufletul auditoriului spiritul sărbătorilor de iarnă. Vor fi, de asemenea, piese muzicale care vor stimula publicul să se alăture corului, pentru a se bucura împreună de rezonanța deosebită a frumoasei Biserici Italiene.

Concertul se va desfășura sâmbătă, 14 decembrie, cu începere de la ora 19.00, la Biserica Italiană, Bulevardul Nicolae Bălcescu 28. Accesul se va face pe bază de donație (60 de lei de persoană), iar veniturile nete vor fi direcționate pentru susținerea Hospice Casa Speranței.