Aproape 600 de alergători antrenați în fapte bune vor participa pe 14 și 15 octombrie la Maratonul București Raiffeisen Bank, pentru a-i ajuta pe copiii şi adulţii cu boli incurabile din România.  

Pe 14 şi 15 octombrie, #TeamHOSPICE va lua startul la cel mai important eveniment sportiv din București. HOSPICE Casa Speranței are cea mai mare comunitate de alergători care susţine o cauză umanitară. Fie că vorbim de cursa populară, de cea individuală, de ștafetă, de semimaraton sau de maraton, echipa optimiştilor în tricou verde – tricoul speranţei – va fi prezentă la linia de start.  

Şi pentru că niciodată nu e prea devreme ca cei mici să se antreneze în fapte bune, anul acesta ni se alătură şi copiii, astfel că vom avea echipa #TeamHOSPICE a celor mai mici alergători la maraton, cu reprezentanți inclusiv la Cursa „Jogging în scutece”. 

Convinși fiind că orice copil sau adult care înfruntă o boală incurabilă are dreptul la clipe de demnitate alături de cei dragi și că fiecare picătură de tratament paliativ înseamnă diferența între alinare și durere, îi avem aproape și pe Ambasadorii #TeamHOSPICE. Vor alerga anul acesta la maraton, în Team HOSPICE, Adina Buzatu, Alex Dona, Carmen Brumă, Doru Todoruț, Emma Zeicescu, Florentina Opriș, Gianina Corondan, Ioana și Florin Grozea. 

„Aleargă pentru tine, dar aleargă în primul rând pentru ceilalți! Bucuria de a putea ajuta, oricât de puțin, este înălțătoare! Alerg în TEAM HOSPICE pentru ca eu cred în scopul și seriozitatea fundației. Vino alături de noi, împreună vom schimba lumea!”, îndeamnă Adina Buzatu. 

„Eu nu alerg de fel. Nu sunt genul care se antrenează prin parcuri. Nici măcar la sală nu merg. Cred însă că măcar din când în când trebuie să ieșim din zona de confort pentru a-I ajuta pe cei mai puțin norocoși”, spune Alex Dona (Managing Partner Times New Roman). 

„Sunt onorată să fiu pentru a doua oară ambasador HOSPICE Casa Speranței la Maratonul Internațional București și sper că tot mai mulți oameni să ni se alăture în mod constant în acest demers, astfel încât bolnavii incurabili din Romania să beneficieze de îngrijiri paliative de calitate așa cum e normal și decent să se întâmple. Din păcate, știu din experiența proprie cât de importantă este îngrijirea paliativă în cazul unei persoane care suferă de o boală incurabilă. Felicitări, HOSPICE, pentru tot ce ce faceți și la mulți ani!”, transmite Carmen Brumă 

„Am considerat mereu oamenii care fac bine în jurul lor ca fiind înțelepți, maturi, pozitivi, culți. La prima vizită la HOSPICE Casa Speranței în decembrie 2016 am întâlnit asemenea oameni și i-am îndrăgit pe loc. Apoi am cunoscut o parte dintre copiii care au parte de ajutorul paleativ din partea Hospice România cu ocazia sărbătorilor de iarnă, a Crăciunului. M-am atașat de Ciprian Datcu, un tânăr de 21 ani cu care am păstrat de atunci legătura în permanență.  Mai mult, am participat alături de el la semi-maratonul din primăvară  în cadrul căruia am reușit performanța de 3,3 km. Acum, în octombrie, vrem să alergăm din nou. Pentru el, pentru visul lui, pentru bucuria lui. Haideți să fim mai înțelepți, mai pozitivi, mai maturi și mai culți! Haideți să luăm exemplu de la HOSPICE Casa Speranței România!”, este de părere Doru Todoruț (Deepcentral). 

„Lucrez cu oameni, pentru oameni, acesta este visul meu! Iubesc oamenii și capacitatea lor fabuloasă de a răzbi, de a lupta împotriva temerilor și a fricilor. Speranța de a se autodepăși și de a spera că într-o zi, cu ajutorul unui Sine puternic și regăsit, cu un trup sănătos, frumos și respectat, va fi prima zi în care se vor simți puternici și fericiți din nou!”, consideră Florentina Opriș. 

„În mica patrie de la HOSPICE, zâmbetul este un barometru perfect al optimismului, iar sunt cei mai buni ambasadori ai optimismului, aceşti copii văd fericirea în lucrurile pe care noi am uitat de mult să le mai privim, iar bucuria lor e molipsitoare. Dar ca să poate zâmbi şi mâine, au nevoie de sprijin! Voi alerga în Echipa Optimistă pentru ca micuţii care suferă de boli incurabile să-şi menţină optimismul, iar HOSPICE Casa Speranţei să poată oferi în continuare îngrijire paliativă gratuită, la cele mai înalte standarde” , spune Emma Zeicescu (realizator Perfect Imperfect TVR1).  

„Am fost în nenumărate rânduri alături de HOSPICE Casa Speranţei. Am şi alergat pentru ei, pentru că acolo am întâlnit oameni entuziaşti şi entuziasmaţi atât în rândurile personalului, cât şi printre pacienţi, astfel încât ai impresia că ce se întâmplă la HOSPICE este de fapt celebrarea vieţii şi pacienţii uită că îşi petrec ultimele clipe de viaţă. Sunt alături de HOSPICE pentru că vreau să îi ajut, astfel încât un număr cât mai mare de persoane să afle despre ei”, menţionează Gianina Corondan.    

„Am ales să participăm la acest maraton pentru a face mișcare și a transmite un mesaj important societății: că orice persoană care suferă de o boală incurabilă are dreptul la clipe de demnitate și  la îngrijire paliativă”, punctează Ioana și Florin Grozea. 

Din Team HOSPICE fac parte mulți din alergătorii care au susținut și în trecut cauza și au văzut cât de important este pentru copiii și adulții cu boli incurabile să beneficieze de îngrijire paliativă gratuită, la cele mai înalte standarde.  Și pentru că pacienții HOSPICE ne încarcă cu energie în fiecare zi, la linia de start vor fi prezenți și angajați ai HOSPICE, precum și directorul executiv al HOSPICE Casa Speranței, Mirela Nemțanu. 

“Participarea în Team HOSPICE este despre speranță și despre puterea oamenilor de a face bine celor din jurul lor. Cei care aleargă în echipa noastră au înțeles că lupta pe care mii de oameni o duc în România  cu o boală incurabilă ar trebui să fie lupta noastră, a tuturor și îi putem ajuta chiar cu acest gest simbolic de alergare. Voi alerga și eu în Team HOSPICE pe 15 octombrie, împreună cu colegii mei din Ștafeta Optimisștlor, pentru a strânge fonduri necesare susținerii serviciilor pe care HOSPICE Casa Speranței le oferă gratuit copiilor și adulților care se confruntă cu un prognostic limitat de viață”, a explicat Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE. 

Te poţi implica şi tu! Dacă nu te-ai putut înscrie anul acesta la Bucharest Marathon, te invităm să susţii alergătorii înscrişi în Team HOSPICE şi să faci o donaţie pe paginile lor de galantom – . Orice sumă ne ajută să oferim pacienților noștri liniște și clipe demne alături de cei dragi, cum le merităm cu toții. Intră pe Team HOSPICE sau urmărește-ne pe Facebook și Instagram şi află cele mai proaspete informaţii despre echipa optimiştilor antrenaţi în fapte bune. Te așteptăm şi în ziua cursei la cortul HOSPICE din Piața Constituției, să facem împreună pași mari pentru speranță! 

Fondurile strânse în cadrul evenimentului, dar și cele adunate de alergătorii din Team HOSPICE pe platforma galantom.ro, sunt dedicate asigurării de servicii gratuite copiilor și adulților care înfruntă o boală incurabilă. Datorită celor care cred în cauza HOSPICE, îngrijirea paliativă va juca un rol important atât în viețile celor cu o astfel de afecțiune, cât și în ale celor care le sunt alături.   

Parteneri media: Europa FM, Men’s Health, Eva.ro, Ziare.com, Running Mag, Radar de Media, Femeia, Ioana, Cariere, alerg.ro, Aktual24.ro, CityFemme. 

 

Despre HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.  

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 25 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile. 

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie. 

Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. 

Contact pentru presă: Mihai Mănescu, Manager Comunicare & Brand Hospice Casa Speranței – mihai.manescu@hospice.ro;  0721885751