#TeamHOSPICE, cea mai numeroasă și optimistă echipă de alergători care susține o cauză umanitară, a participat pentru a noua oară consecutiv la Maratonul București Raiffeisen Bank, pentru a-i ajuta pe copiii şi adulţii cu boli incurabile de la HOSPICE Casa Speranței.

În total, cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor și al alergătorilor, HOSPICE a adunat fonduri de peste 360.000 de lei în cadrul evenimentului sportiv. Peste 83.000 de lei din suma totală reprezintă fonduri strânse prin intermediul conturilor create de membrii Team HOSPICE pe paginile lor de galantom (http://hospice.galantom.ro/event-projects/view?id=1027) și donații individuale.

Cu această sumă, HOSPICE poate asigura gratuit pentru pacienții adulți și copii care suferă de boli incurabile 410 de zile de internare în unitățile cu paturi ale organizației, 470 de vizite la domiciliul pacienților și 1.200 de participări în centrele de zi.

Fie că vorbim de cursa populară, de cea individuală, de ștafetă, de semimaraton sau de maraton, de cursa copiilor, de cursa „Jogging în scutece” sau de cursa persoanelor în scaune rulante, aproape 600 de alergători îmbrăcați în tricoul verde – culoarea speranței – au luat startul, pe 14 și 15 octombrie, la cel mai mare eveniment sportiv din București.

Zeci de voluntari și prieteni optimiști ai HOSPICE au fost gazdele alergătorilor, atât la cortul HOSPICE, cât și la punctul de hidratare.  Convinși de faptul că fiecare copil și adult are dreptul să fie optimist și fiecare picătură de tratament paliativ poate schimba puțin din destinul cuiva încercat de o boală incurabilă, i-am avut alături și pe Ambasadorii Team HOSPICE. Au fost alături de HOSPICE, pe traseele de alergare sau la cortul HOSPICE, Alexandru Abagiu, Alex Dona, Andrei Roșu, Carmen Brumă, Doru Todoruț, Emma Zeicescu, Florentina Opriș, Gianina Corondan, Ioana și Florin Grozea, Șerban Huidu și Dezbrăcatu, precum și prieteni ai acestora.

Și în acest an, mai multe companii și-au creat propriile echipe de alergători în Team HOSPICE. Și pentru că pacienții HOSPICE ne încarcă cu energie în fiecare zi, la linia de start au fost prezenți și angajați ai HOSPICE, precum și directorul executiv al HOSPICE Casa Speranței, Mirela Nemțanu.

“În Team HOSPICE au fost sute de participanți, de toate vârstele, din domenii variate, din orașe mai mici sau mai mari, persoane publice sau companii, toți cu dorința comună de a alerga pentru a fi alături de cei care au cel mai mult nevoie de sprijinul nostru, copiii și adulții afectați de o boală incurabilă.

Le mulțumesc din inimă tuturor celor care au alergat, au donat, au susținut Team HOSPICE și au înțeles cât e de important ca bolnavii incurabili să beneficieze de îngrijire paliativă gratuită! Datorită lor vom putea oferi servicii de calitate pentru tot mai mulți oameni aflați în nevoie”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv al HOSPICE Casa Speranței.

Pentru imagini de la eveniment, testimoniale ale Ambasadorilor Team HOSPICE, încurajări și povești ale adulților și copiilor aflați în îngrijirea HOSPICE Casa Speranței, ne puteți urmări pe conturile noastre de Facebook și Instagram.

Fondurile strânse în cadrul evenimentului, dar și cele adunate de alergătorii din Team HOSPICE pe platforma galantom.ro, sunt dedicate asigurării de servicii gratuite copiilor și adulților care înfruntă o boală incurabilă. Datorită celor care cred în cauza HOSPICE, îngrijirea paliativă va juca un rol important atât în viețile celor cu o astfel de afecțiune, cât și în ale celor care le sunt alături.

Sponsori: Kaufland Romania, Globalworth, Servier, Deloitte Romania şi United Media Romania.

Parteneri: Bearing Point, Bergenbier, Coca Cola, Edenred, KPMG, Schneider, Zentiva, Regus, Euro Inter Trade Corporation (Forum AUTO), Maravela, Geplast.

Team HOSPICE a primit și sprijinul partenerilor media Europa FM, Men’s Health, Eva.ro, Ziare.com, Running Mag, Radar de Media, Femeia, Ioana, Cariere, alerg.ro, Aktual24.ro, CityFemme.

În cortul HOSPICE, masajul alergătorilor a fost asigurat de Active Life România.

 

 

Despre HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 25 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile.