Direcția Națională Anticorupție (DNA) – Secția de combaterea corupției a dispus, pe de data de 10 iulie, clasarea cauzei față de Fundația HOSPICE Casa Speranței în dosarul penal nr. 64/P/2017.

Astfel, în rechizitoriul întocmit de procurori se arată că HOSPICE Casa Speranței nu a fost înființată și nici nu a funcționat în scopul inducerii în eroare a Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB), ci a fost infiintata cu scopul de a functiona in domeniul îngrijirii paliative la domiciliu. Procurorii au dispus clasarea acuzațiilor aduse HOSPICE Casa Speranței, precizând că fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.

Regretăm că numele Fundației HOSPICE Casa Speranței a apărut în acest scandal, dar înțelegem necesitatea efectuării de investigații la nivelul întregii piețe a serviciilor de îngrijiri la domiciliu. Pe parcursul investigației, HOSPICE a asigurat transparență totală în relația cu autoritățile abilitate, cărora le-a pus la dispoziție toate informațiile și documentele necesare.

Îi asigurăm pe pacienții și colaboratorii noștri de buna noastră credință și de faptul că vom continua să oferim, așa cum am făcut-o de-a lungul vremii, servicii de îngrijire paliativă gratuite la cele mai înalte standarde, lucru posibil datorită celor care au înțeles că oamenii au dreptul la demnitate, grijă și respect în fiecare clipă a vieții lor.

Fundația HOSPICE Casa Speranței a oferit, de-a lungul celor 26 de ani de existență, servicii de îngrijire paliativă gratuite pentru peste 26.000 de copii și adulți cu boli incurabile, precum și pentru familiile acestora, dovedind in toata aceasta perioada integritate si transparenta completa. Ne-am desfășurat activitatea cu grijă și respect față de pacienți, iar valorile afirmate de organizația noastră sunt și rămân ferm aceleași: grija, calitatea vieții, demnitatea, speranța, compasiunea și empatia.

Mulțumim Maravela şi Asociaţii pentru suportul pro bono oferit fundației pe tot parcursul investigației DNA.