Acasă înseamnă ciorapii de lână care își așteaptă nepoții, farfuriuța spartă care ne spune că dorul rămâne pentru totdeauna, papucii de casă care sunt din nou confortabili pentru că diagosticul nu mai e atât de înfricoșător, fetița care se joacă pe același pe covor pe care stătea cândva cu tata, frunzele care cad în ultimele clipe. Acasă sunt toate amintirile noastre și acasă e locul în care ne simțim cel mai în siguranță. Echipele de home care ale HOSPICE fac 15.000 de vizite pe an la domiciliul pacienților și le oferă sprijin și îngrijire gratuită acasă, pentru că acasă e locul în care fiecare dintre noi își dorește să fie în momentele grele.

HOSPICE Casa Speranței lansează campania #motivesadonezi pentru că Acasă e locul în care pacienții cu o boală incurabilă vor sa fie îngrijiți cu demnitate și să își petreacă timpul rămas. Sunt 172.000 de copii și adulți care au nevoie urgentă în fiecare an de îngrijire paliativă, dar doar unul din zece pacienți primește la timp acest tip de îngrijire. Sunt 172.000 de motive să donezi, să te implici și să faci o diferență. Pentru că mai târziu poate fi prea târziu. Tu ce #motivesadonezi ai?

Spotul poate fi urmărit aici:

💚 Mulțumiri, Glitch Shop, pentru toata campania și pentru că ați pus multă, multă creativitate și emoție în proiect, încă de când ne-ați vizitat prima oară. Știm cât e de greu să ajungi să transmiți ce înseamnă paliația, să îmbini cifre urgente, diagnostice grele, empatie și povești. Voi, cumva, ați reușit!

💚 Armine Vosganian (regie) și @Cristi Vlădescu (imagine), vouă vă suntem recunoscători pentru că ați reușit să surprindeți esența din fiecare casă pe care am documentat-o. I-ați ținut de mână pe pacienții noștri, i-ați luat în brațe și ați trait cu noi și poveștile pe care nu am mai ajuns să le filmăm. Pentru că mâine a fost prea târziu.

💚 Teo Trandafir, mulțumim tare mult pentru că ne-ai împrumutat nu doar din vocea ta pe care am recunoaste-o oriunde, dar ne-ai împrumutat din starea pe care o transmite povestea HOSPICE.

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 27 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 30.000 de copii și adulți cu boli incurabile, cât și familiilor acestora.