Ce poate fi mai frumos decât să te implici în viața comunității și să faci bine acolo unde este atât de multă nevoie? La acest lucru s-au gândit cei de la Restaurantul La Mama când au decis ca, împreună cu HOSPICE Casa Speranței, să ofere bucurie și speranța pacienților care înfruntă un diagnostic incurabil.

Pentru a le celebra curajul, bunătatea, demnitatea și lupta, 20 de #Eroine – paciente HOSPICE care au privit boala în față, i-au transmis că nu le definește un diagnostic oncologic și au alergat la maratoane – au fost invitatele Restaurantului La Mama.  Alături de CEO-ul HOSPICE, Mirela Nemțanu, și de Cătălin Mahu, proprietarul lanţului de restaurante La Mama, pacientele s-au putut bucura de un prânz pregătit cu drag și grijă, într-o atmosferă de familie.

La Mama va continua să aducă bucurie și speranță și să sprijine copiii și adulții care au nevoie de îngrijire paliativă. La fiecare tort de biscuiți comandat în restaurantele La Mama, 50% din valoarea de vânzare a produsului va fi donată către HOSPICE Casa Speranței.

“Mulțumim partenerilor noștri care ni s-au alăturat în demersul nostru de a schimba viețile celor trec printr-un moment dificil. Împreună, putem face cu adevărat o diferență pentru pacienții noștri și ne bucurăm că La Mama ne susține într-un proiect atât de frumos, cu un impact considerabil pentru constientizarea colectivă a importanței paliației”, a declarat Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranței.

“Implicarea Restaurantelor La Mama în acțiunile demarate de HOSPICE Casa Speranței a venit firesc – a declarat Cătălin Mahu, proprietarul La Mama -, pentru că atât La Mama cât și HOSPICE Casa Speranței s-au născut dintr-un vis, dintr-o dorință”. “Apoi, este absolut normal pentru o companie să întreprindă acțiuni orientate către societatea în care activează. Iar ceea ce face HOSPICE Casa Speranței – un adevarat reper în ceea ce înseamnă Îngrijire Paliativă pentru bolnavii incurabili – este remarcabil. Noi, echipa La Mama, suntem onorați că putem susține această cauză de responsabilitate socială, pentru ca cei diagnosticați cu o boală incurabilă să poată trăi cu demnitate alături de cei dragi. De aceea, pentru fiecare tort de biscuiți comandat, 50% din valoarea sa va fi donată catre HOSPICE Casa Speranței în sprijinul bolnavilor incurabili din România. Împreună aducem bucurie” – a spus în încheiere Cătălin Mahu.


 Despre HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 26 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile. 

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație ( https://www.hospice.ro//doneaza/ ). Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.