HOSPICE Casa Speranței a deschis, pentru al 15-lea an la rând, taberele de vară pentru copiii pacienți și copiii aparținători – copiii pacienților noștri sau cei care au pierdut pe cineva drag din cauza unui diagnostic incurabil.

Pentru că orice copil merită să râdă și să se bucure de copilărie, am pregătit și anul acesta 5 tabere: la munte, la mare și la Adunații Copăceni, acolo unde HOSPICE a inaugurat un centru socio-medical destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile și familiilor lor, o premieră nu doar în România, ci în întreaga regiune.

Teberele de vară sunt deja un eveniment de tradiție pentru pacienții HOSPICE și fac parte din sprijinul pe care HOSPICE îl acordă pacienților săi pe tot parcursul anului. De 15 ani, copiii se mută din cele două spitale HOSPICE, uită de tratamente, diagnostice și lucruri pe care niciun copil nu ar trebui să le știe și se bucură de copilărie. În fiecare an, aproape 300 de copii participă în cele cinci tabere organizate cu sprijin de la voluntarii români și englezi.

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. În 2019, HOSPICE va inaugura centrul socio-medical de la Adunații Copăceni, primul din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 27 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 30.000 de copii și adulți cu boli incurabile, cât și familiilor acestora.

Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație ( https://www.hospice.ro//doneaza/) sau cu un sms la 8844 cu textul TIMP (2 euro pe lună). Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.