București, 2 februarie 2020 – Naguma Medical Supply a donat în luna decembrie un număr de 100.000 măști medicale către HOSPICE Casa Speranței, care vor fi distribuite personalului medical și persoanelor diagnosticate cu boli incurabile din centrele de îngrijire paliativă coordonate de fundație.

„Solidaritatea este foarte importantă, cu atât mai mult în perioade critice cum este aceasta pe care o parcurgem în prezent. Le mulțumim tuturor celor care se implică și ne ajută pe noi toți să trecem de această grea încercare. Singuri putem face puțin, împreună mult mai mult. Suntem onoraţi şi recunoscători că, alături de Naguma Medical Supply, putem ajuta și face cu adevărat o diferenţă în viaţa celor cărora li s-a spus “ne pare rău, nu mai este nimic de făcut“”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv Hospice Casa Speranței.

„Pandemia de COVID-19 a provocat o blocaje majore în sistemul sanitar, lovind în mod neașteptat persoanele care au cea mai mare nevoie de asistență medicală, motiv pentru care ne-am bucurat să venim în sprijinul fundației HOSPICE Casa Speranței într-un moment atât de dificil pentru pacienții diagnosticați cu boli incurabile. Mulțumim pe această cale fundației pentru că ne-a susținut în demersul nostru de a oferi aceste 200.000 de măști, pentru deschiderea și promptitudinea de care au dat dovadă ca această acțiune să fie dusă la bun sfârșit. Chiar dacă am început deja campania de vaccinare, pericolul este încă prezent, iar echipamentele de protecție sunt în continuare necesare”, a spus Michael Topolinski, fondatorul companiei Naguma Medical Supply.

Despre HOSPICE Casa Speranţei

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 29 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 40.000 de copii și adulți

Puteți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație ( https://www.hospice.ro//doneaza/ ) sau cu un SMS la 8864 cu textul TIMP.

Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.

Despre Naguma Medical Supply

Naguma Medical Supply SRL s-a alăturat campaniei de luptă împotriva COVID-19 la începutul lunii martie, asumându-și misiunea de a furniza cetățenilor din România și Uniunea Europeană echipamente de protecție de calitate. Până acum, Naguma a donat diferitelor organizații peste 500.000 de măști sau echivalentul în bani. Totodată, Naguma a furnizat României și altor țări din Uniunea Europeană peste 30 de milioane de măști și va continua să sprijine lupta împotriva COVID-19.

Naguma este o companie nou-înființată de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael și cei trei copii – Tyler, Michael și Ashton), prezentă în România de peste 13 ani și activând cu precădere în domeniul dezvoltărilor imobiliare. Pe termen lung, familia canadiană își propune ca Naguma să devină un furnizor de măști și alte echipamente individuale de protecție (EIP) pentru Europa de Est.