Platforma financiară Revolut anunţă un parteneriat cu HOSPICE Casa Speranţei, asociaţie care oferă suport pacienţilor din România diagnosticaţi cu boli incurabile. Utilizatorii Revolut au posibilitatea să facă o singură donaţie sau să opteze pentru efectuarea de donaţii recurente – săptămânale sau lunare, direct din aplicaţie.

Mirela Nemţanu, director executiv HOSPICE Casa Speranţei , a spus: „În ultimele luni, în contextul crizei care a afectat întreaga societate, pentru cei care înfruntă o boală incurabilă greul a fost şi mai greu, iar HOSPICE Casa Speranţei a rămas ultima mână de ajutor care li se mai putea întinde. Am avut resurse limitate, dar medicii şi personalul clinic de la HOSPICE au rămas în prima linie, la fel ca în ultimii 28 de ani. Fie că vorbim de internarea în cele două spitale HOSPICE, consultaţii în policlinica noastră sau îngrijire la domiciliu, nu am fi reuşit fără sprijinul şi implicarea comunităţii să fim alături de cei care nu au mai avut altă alternativă şi care au fost trimişi acasă fără niciun sprijin. În lunile de criză, HOSPICE Casa Speranţei a îngrijit gratuit peste 4.000 de pacienţi, însă nevoia este uriaşă: peste 172.000 de pacienţi au nevoie, anual, de îngrijire paliativă.

Suntem onoraţi şi recunoscători că, alături de utilizatorii Revolut, putem face cu adevărat o diferenţă în viaţa celor cărora li s-a spus „ne pare rău, nu mai este nimic de făcut”. Fiecare donaţie contează şi poate aduce un strop de bine acolo unde e cea mai mare nevoie. HOSPICE suntem toţi”.

HOSPICE Casa Speranţei este cel de-al patrulea ONG local către care se poate dona direct din aplicaţia Revolut, după lansarea oficială în martie a donaţiilor către cauzele locale. Celelalte organizaţii partenere sunt Dăruieşte Viaţă, Asociaţia Magic şi SOS Satele Copiilor. Utilizatorii români au donat deja către aceste cauze locale peste 1,2 milioane RON.

La începutul lunii martie 2020, România a devenit prima ţară din Europa care a susţinut donaţiile către cauzele locale. Utilizatorii Revolut din România au donat peste 1,1 milioane RON şi către cauze internaţionale cum ar fi: WWF-Europe, Save the Children şi The Rainforest Alliance ajungând la suma totală de peste 2,3 milioane RON.

Oraşele din România unde valoarea donaţiei medie per utilizator este cea mai ridicată sunt: Cluj (86 RON / persoană), Bucureşti (83 RON / persoană) şi Timişoara (66 RON / persoană).

Carmen Popa-Nemoiu, Country Growth Manager, Revolut a spus: „HOSPICE Casa Speranţei împreună cu Dăruieşte Viaţă, Asociaţia MAGIC şi SOS Satele Copiilor fac ca lumea să fie un loc mai bun pentru cei care au nevoie, cu atât mai mult în aceste timpuri dificile. Suntem onoraţi de parteneriatul cu aceştia şi în acelaşi timp foarte mândri de comunitatea Revolut care a făcut o diferenţă semnificativă contribuind către cauzele în care cred. Suntem încrezători că putem continua să facem o diferenţă împreună!!”.