Atunci cand spunem ca ingrijirea paliativa se adreseaza omului ca intreg, nu ne oprim doar la lumea sa interioara – la corp, minte si spirit – ci avem in vedere si faptul ca omul nu poate trai separat de societate. Intr-un fel sau altul, fiecare dintre noi se defineste in si prin societate.

SERVICIUL SOCIAL HOSPICE

Marginalizarea inseamna, de cele mai multe ori, singuratate in fata greutatilor si suferinta. Una din cauzele marginalizarii poate fi si boala incurabila pentru ca un astfel de bolnav nu mai poate parasi domiciliul la fel de des ca inainte sau poate chiar deloc si nici nu-si mai poate continua activitatea profesionala.

Pentru acesti bolnavi si pentru familiile lor, asistentii nostri sociali se ocupa de obtinerea drepturilor legale (de exemplu gradul de handicap), ofera ajutor material pentru familiile sarace si organizeaza tabere pentru copiii aflati in evidenta noastra, pentru fratii acestora si pentru copiii pacientilor, grupuri de suport pentru mamele copiilor pe care ii avem in ingrijire si pentru pacientii seropozitivi sau serbari de Paste, Craciun, 1 Iunie precum si pentru zilele de nastere si onomastice ale pacientilor.

Parteneri
sigla evart in cdr