Calități necesare:
• Standarde înalte profesionale și de etică
• Dorință de învățare și creștere profesională
• Personalitate pozitivă și spirit de echipă
• Abilitați excelente de comunicare;
• Capacitate de a lucra în echipa interdisciplinară
• Maturitate emoțională, empatie și compasiune
• Bun organizator, abilități de organizare a activității proprii
• Atenție la detalii
Norma de lucru: 8 h/zi
Program de lucru: de luni până vineri
Cerințe generale:
· Studii minime: finalizarea unui program de licență în specializarea nutriție și dietetică
· Titlu de calificare în nutriție și dietetică
Descrierea postului:
Dietetician clinic in serviciile integrate de ingrijiri paliative pentru adulți și copii la sediul din Brașov: ambulatoriu, unitate cu paturi, centre de zi.
Principalele responsabilități ale postului:
· recunoaște că alimentația are o semnificație emoțională, socială și culturală și că schimbările în aportul alimentar constituie probleme pentru pacient, familie și îngrijitori
· evaluează simptomele care pot interfera cu pofta de mâncare sau cu alimentația și identifica solutii
· stabileste împreună cu pacientul obiective și așteptări realiste pentru a îmbunătăți calitatea vieții în fața declinului și a morții iminente în contextul unei relații terapeutice
· evaluează dieta pacientului sau modificări ale dietei înțelegând principiile nutriției și relevanța pentru calitatea vieții
· identifică nevoia de suplimente nutritive; face indicatia si selectia acestora pe baza dovezilor stiintifice si nevoilor personale ale pacientului
· sprijină echipa multidisciplinară în managementul nutrițional al problemelor legate de simptome precum pierderea poftei de mâncare, alterarea gustului și mirosului, disfagia sau cașexia
· faciliteaza discuțiile cu privire la potențialele beneficii și consecințe ale alimentației orale, enterale și parenterale suplimentare
· consiliaza cu privire la pregătirea / suplimentarea / relaxarea restricțiilor alimentare anterioare, după caz pentru persoana bolnavă
· contribuie activ in cadrul planului unic interdisciplinar la gestionarea problemelor digestive, cum ar fi apetitul scăzut, greața sau constipația
· faciliteaza o moarte demna pentru pacientul terminal prin educarea familiei si profesionistilor privind futilitatea alimentatiei si hidratarii la sfarsitul vietii
Beneficii:
· Apartenenta la o echipa de profesionisti, intr-o organizatie cu baze solide si recunoastere la nivel national si international ca Centru de Excelenta, profesionisti uniti de o misiune nobila si motivati de valori ca: speranta, grija, calitatea vietii, demnitate, compasiune
· Sprijin activ in planificarea evolutiei si dezvoltarii profesionale in ingrijiri paliative
· Acces la programe de supervizie/ intervizie clinica si programe de prevenire a burn/ rust-out-ului
· Tichete de masa in valoare de 40 lei, conform normei de lucru;
· Abonament servicii medicale si asigurare in regim privat
· 26 zile de concediu de odihna, anual;
· 1 zi libera aferenta zilei de nastere
Detalii: 0723 350 715 Cristina Darabont, Director de Servicii pentru Pacienți Brașov
Candidatii interesati pot trimite scrisoare de intentie si Curriculum Vitae la urmatoarea adresa de e-mail: cristina.darabont@hospice.ro