Centrul de la Adunaţii Copăceni

Centrul HOSPICE Adunatii Copaceni - exterior

În București și în împrejurimile Capitalei trăiesc peste 5000 de copii care suferă de boli cu prognostic de viață limitat. Peste 8.000 de părinţi sunt implicaţi în îngrijirea acestor copii bolnavi, dar nu beneficiază de o susținere adecvată, medicală, socială sau psihologică. De asemenea, peste 10.000 de copii care se confruntă cu decesul unui membru al familiei au nevoie de suport.

Pentru a le veni în ajutor, HOSPICE a demarat amenajarea unui centru socio-medical la Adunații Copăceni, aproape de București, pe un domeniu format dintr-un conac şi cinci alte clădiri donat în 2013 de familia Florescu.

Centrul de la Adunații Copăceni va cuprinde: 6 apartamente care să ofere cazare temporară familiilor care îngrijesc un copil bolnav şi care au dificultăţi în a-şi găsi un acoperiş; o unitate de 12 paturi pentru îngrijirea paliativă a bolnavilor; o echipă de îngrijire la domiciliu care asigură tratamentul pacienţilor în propriul lor cămin; un centru de zi pentru diferite terapii şi oportunităţi educaţionale; un loc de desfăşurare a unor tabere de vară; un centru de terapie pentru familii.

Află mai multe despre Centrul socio-medical HOSPICE de la Adunații Copăceni și cum poți susține acest proiect de pe pagina copaceni.hospice.ro.