Centrul de la Adunaţii Copăceni
HOSPICE Casa Speranţei a finalizat în 2018 lucrările de construcţie și renovare precum şi inaugurarea primului centru socio-medical din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile și familiilor acestora. Prin diferitele forme de terapii, de la cele clasice la cele revoluţionare, prin tehnologie, noul centru este un proiect unic nu doar în ţară, ci în întreaga regiune.
Centrul socio-medical HOSPICE de la Adunaţii Copăceni, amenajat pe domeniul donat în 2012 de către familia Florescu, a necesitat o investiţie totală de 1,7 milioane de euro, suma provenită de la sponsorii și donatorii care susţin cauza îngrijirii paliative. Clădirile care existau pe domeniul de la Adunaţii Copăceni, inclusiv conacul (clădire de patrimoniu), au intrat într-un proces complex de renovare și utilare, iar lucrările au fost finalizate datorită sprijinului oferit cu generozitate de partenerii fundaţiei.
Amenajat pe un domeniu pitoresc, lângă Capitală, centrul include o unitate cu 12 paturi ce oferă îngrijire paliativă copiilor, spaţii pentru activităţi educativ-terapeutice destinate copiilor, un adăpost dedicat familiilor aflate în situaţii limită (6 apartamente sociale), un centru educaţional, un centru de zi pentru diferite terapii ocupationale, o cladire destinata activitatilor de kinetoterapie, o clădire destinată taberelor de vară, un centru de terapie pentru familii și un centru educaţional destinat personalului medical.
Serviciile terapeutice din centrul de la Copăceni sunt gândite să asigure ingrijirea holistica a copiilor beneficiari si a familiei acestora.
Ele se adreseaza pe de o parte copiilor pacienti, dar si fratilor si parintilor acestora.
Sunt gandite avand la baza cei 4 piloni de ingrijire din paliatie: suport psihologic, spiritual , ingrijire medicala si asistenta sociala.
Programul activitatilor include:
- activitati socio-recreative si terapie ocupationala
- interventie psiho-educationala ( Scoala HOSPICE)
- consiliere psihologica
- asistenta sociala
- suport spiritual
- kinetoterapie
- asistenta medicala primara
Terapiile sunt organizate individual sau in grup si au la baza metode si tehnici de interventie moderne, avand suport tehnologic de ultima generatie ( perete interactiv, piant gigant, realitate virtuala, softuri psiho-educative).
Ingrijirea se realizeaza prin programe de interventie complexe, specifice si personalizate, in functie de diagnostic, varsta, nevoi, potentialul si particularitatile de dezvoltare a acestora, intr-o echipa multidisciplinara.