Vizita la Centrul de Zi este un moment pe care fiecare pacient il asteapta cu multa nerabdare pentru ca impreuna suntem o mare familie si nimeni nu este singur in fata suferintei. 

CENTRUL DE ZI PENTRU COPII

Pentru copiii de la HOSPICE, centrele de zi din cadrul sectiilor de pediatrie sunt locuri de intalnire cu prietenii. Aici vin atat cei internati, cat si cei pe care ii ingrijim la domiciliu.

Si pentru ca boala incurabila ii impiedica pe cei mai multi dintre copii sa mai iasa afara la joaca sau chiar sa mearga la scoala, centrul de zi tine loc si de una si de cealalta. Leaganele si toboganul ii asteapta si ele, cuminti, in gradina. Nici macar transportul nu este o problema, pentru ca noi avem un microbuz special adaptat si pentru scaunele cu rotile, care ii aduce pe copii la centrul de zi si inapoi acasa.

[one_half last=”no”]2H8B0876[/one_half][one_half last=”yes”]FotografulTAU-0565[/one_half]

Multimea de jucarii, desenele animate, jocurile – inclusiv cele pe calculator – si cartile cu povesti fac din vizitele la centrul de zi adevarate sarbatori. Se canta, se deseneaza, se organizeaza tot felul de jocuri, din care fiecare mai invata cate ceva nou, se spun povesti dar, mai cu seama, se leaga prietenii.

CENTRUL DE ZI SI TERAPIE OCUPATIONALA PENTRU ADULTI

In lupta cu durerea, psihicul este cel mai de pret aliat, mai ales in cazul unei boli incurabile, care schimba total viata cuiva. De el depind speranta si puterea de a merge mai departe.

Noi, cei de la HOSPICE, facem tot posibilul ca pacientii pe care ii ingrijim sa traiasca din plin fiecare clipa si sa iasa din izolarea pe care o construieste suferinta. Centrul de zi pentru adulti este locul unde invatam impreuna – pacienti, angajati si voluntari – sa pretuim viata.

Aici vin pacientii carora starea de sanatate le permite sa se deplaseze si bolnavii internati in unitatea cu paturi. Impreuna cu personalul de specialitate si cu voluntarii, ei participa la diferite activitati incluse in ceea ce se numeste terapie ocupationala, prin care pacientul se concentreaza asupra lui “aici si acum”.

[one_third last=”no”]FotografulTAU-7892[/one_third][one_third last=”no”]FotografulTAU-6738[/one_third][one_third last=”yes”]03-IMG_0994[/one_third]

Putem spune ca la Centrul de zi speranta capata o forma concreta prin obiectele decorative, felicitarile si diferitele accesorii create de pacientii nostri.

Cu totii au aici ocazia sa se cunoasca, sa povesteasca impreuna la o ceasca de cafea, sa joace rummy, sah, table si carti, sa asculte muzica, sa-si sarbatoreasca impreuna zilele de nastere, sa discute cu preotul sau cu psihologul ori de cate ori au nevoie si sa ia parte la oficierea Tainei Sf. Maslu.