Am traversat cu toții un an greu, cu incertitudini, temeri, cu momente critice pentru care nimic nu ne-a pregătit. Însă bolnavii de cancer sunt, în continuare, printre cei mai afectați în pandemie. Diagnosticul întârzie, iar îngrijirea de care au nevoie este amânată sau chiar anulată. Pacienții incurabili au devenit, “ceilalți”, cei despre care se vorbește mai puțin, pentru care se donează mai puțin, care sunt ajutați mai puțin.

În aceste condiții, tot mai mulți pacienți s-au îndreptat către HOSPICE Casa Speranței, în situații tot mai grave. Pentru mulți, HOSPICE a fost ultima mână de ajutor care li s-a mai întins. Peste 10. 000 de zile de internare și peste 7.200 de vizite în casele pacienților noștri au realizat echipele de specialiști HOSPICE gratuit anul trecut. Însă avem nevoie de sprijin ca să putem continua.

Persoanele fizice pot redirecționa 3,5% din impozitul pe venit către HOSPICE Casa Speranței. Acest lucru înseamnă că acei contribuabili care au obținut în 2020 venituri impozabile pot să completeze, până pe 25 mai, formularul de 3,5% și să susțină, fără niciun cost suplimentar din partea lor, acordarea de servicii gratuite de îngrijire paliativă pentru pacienții HOSPICE.

La fel ca anul trecut, poți alege să redirecționezi pentru doi ani la rând impozitul pe venit, astfel că anul viitor nu va mai fi nevoie să completezi formularul. Dacă opțiunea nu e bifată, documentul va fi valabil doar 1 an.  Pe https://www.hospice.ro//3punct5hospice/, se regăsesc răspunsuri la cele mai frecvente întrebări referitoare la completarea și depunerea formularelor 230.

“Anul 2020 a fost greu, inclusiv pentru mediul ONG, cu multe provocări, pe care iată că le vedem continuând. Pacienții noștri au nevoie de noi, poate mai mult ca oricând. Listele de așteptare sunt complit de lungi, iar unele cazuri sunt dramatice. Nu putem să îi abandonăm pe acești oameni!

Toate serviciile pe care le oferim pacienților și familiilor lor – fie că vorbim de internare în cele două spitale ale fundației, de îngijire la domiciliu, de consultații în ambulatoriu sau de diversele tratamente și terapii – sunt complet gratuite pentru pacienții noștri. Ca să acoperim aceste cheltuieli (medicamente, tratamente și proceduri costisitoare) ne bazăm pe sprijinul și implicarea comunității, pentru că singuri nu reușim să ajutăm acolo unde e cea mai mare nevoie. De aceea, ne adresăm tuturor celor care ne pot sprijini ca să reușim să îi ajutăm pe pacienții noștri: vă rugăm, încă o dată, să nu îi abandonăm pe bolnavii incurabili! Fiecare formular semnat care permite redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către HOSPICE face o diferența în viața unui pacient care trece prin cel mai greu moment al vieții sale”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

 

Campania de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit este una dintre cele mai importante modalități de atragere de fonduri utilizate de HOSPICE, pentru ca aceasta să fie capabilă să ajungă la un număr cât mai mare de pacienți care au nevoie de îngrijire paliativă. Formularele cu datele fundației sunt disponibile pe https://www.hospice.ro//3punct5hospice/, iar acestea pot fi depuse sau transmise, conform legii, până pe data de 25 mai 2021, către ANAF (le puteți trimite și la unul din sediile HOSPICE Casa Speranței, iar echipa HOSPICE le va depune la ANAF). Procedura nu implică niciun cost, redirecționarea acestor sume realizându-se din impozitul care a fost deja reținut în 2020 de către stat.

Cu sprijinul celor care vor redirecționa 3,5% din impozitul pe venit, HOSPICE Casa Speranței va putea să ofere în continuare servicii complete și gratuite de îngrijire paliativă pentru pacienții noștri: internări în cele două spitale HOSPICE, consultații în ambulatoriu, sesiuni în centrele de zi, terapii, îngrijire la domiciliu, speranță, grijă și demnitate pentru miile de pacienți copii și adulți care înfruntă un diagnostic incurabil.

Despre HOSPICE Casa Speranţei

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 29 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 40.000 de copii și adulți

Puteți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație ( https://www.hospice.ro//doneaza/ ) sau cu un SMS la 8864 cu textul TIMP.

Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.