București, 7 iunie 2016

 Din seria campaniilor de voluntariat derulate anual de TELUS la nivel global, în data de 4 iunie, 650 de membri ai echipei TELUS International Europe au luat parte la evenimentul TELUS Days Of Giving în Centrul socio-medical al HOSPICE Casa Speranței din Adunații-Copăceni, la doar 16 km de București.

Alături de voluntari s-au implicat în această activitate Președintele TELUS International – Jeffrey Puritt, fondatorul HOSPICE Casa Speranței – Graham Perolls,  precum și numeroși membri ai echipei de management TELUS International. Cu toții au contribuit la transformarea unei clădiri vechi și nefuncționale într-un spațiu modern cu patru camere complet amenajate, au plantat 350 de arbori, au instalat un teren de joacă, au vopsit, curățat și reîmprospătat întreaga zonă. Întregul proiect în valoare de 65.000 euro a fost sprijinit și de partenerii HOSPICE Casa Speranței, 3D ART Studio, Art Facility & Management, Policolor, Kaufland, Sodexho, Tymbark, Pauza de Fructe, Novotel și Limorentals.

“Ziua de astăzi este una specială pentru fiecare dintre noi. Suntem aici în parteneriat cu HOSPICE Casa Speranței, o organizație cu misiunea ambițioasă de a face fiecare clipă să conteze pentru copiii cu boli incurabile și limitatoare de viață. Astăzi avem ocazia să facem o schimbare pentru acești copii, să influențăm mii de vieți, să facem ca fiecare zi să conteze pentru cei care vor găsi în acest centru găzduire și tratament, precum și o casă pentru familiile lor, lucru de care nu au mai avut parte până acum”, a declarat Jeffrey Puritt, Președintele TELUS International, prezent la eveniment.

Centrul socio-medical HOSPICE de la Adunații Copăceni este gândit ca un spațiu în care, atunci când va fi finalizat, copiii cu boli limitatoare de viață și familiile lor vor găsi refugiu și alinare. Clădirile care există pe domeniul de la Adunații Copăceni au intrat într-un proces de renovare și utilare, iar unele dintre ele au fost deja finalizate. Domeniul pe care este amenajat centrul a fost donat fundației de familia Florescu în 2012, iar investiția totală estimată pentru finalizarea centrului este de 1.500.000 de euro.

“Din prima clipă în care am văzut acest loc am știut că este unul special. Pe măsură ce înaintam pe drumul către conac aproape că îi puteam vedea pe copii jucându-se pe iarba din curte. Renovarea acestor clădiri frumoase, dar aflate într-o stare precară, pentru a fi “o casă departe de casă” pentru familii și copii cu afecțiuni limitatoare de viață, va fi o provocare imensă. Dar rezultatul final va reprezenta o schimbare imensă pentru beneficiari si o rază de sperantă într-o situație care poate părea de multe ori fără ieșire”, a afirmat Graham Perolls, fondatorul HOSPICE Casa Speranței și președintele Hospices of Hope, din care face parte organizația.

TELUS International Europe a organizat până în prezent 4 evenimente din seria TELUS Days Of Giving, la Centrele de Servicii Sociale Pinocchio și Cireșarii din București (în 2013 și, respectiv, 2014), la Școala 136 din București în 2015, precum și la Sălcuța, în județul Dolj (2015).

Membrii echipei TELUS International îmbrățișează și sunt inspirați de filosofia “dăruim acolo unde trăim” (‘give where we live’). În România, compania derulează campanii de donații pentru SOS Copiii Străzii, organizează strângeri de fonduri pentru o largă varietate de cauze și găzduiește evenimente de donare de sânge, acestea fiind doar o parte dintre activitățile destinate ajutorării comunității. Anul acesta o altă inițiativă filantropică importantă va fi lansată: fundația TELUS International Europe Romania Community Board va distribui anual, începând din 2017, până la 74.000 EUR către ONG-uri locale pe baza proiectelor depuse de acestea.