Pasionații de alergare amatori sau profesioniști care vor să își dedice efortul cauzei pacienților incurabili se pot înscrie la cea de-a 11-a ediție a crosului Aleargă TU pentru EI, powered by Miele. Pe lângă cursele individuale consacrate în edițiile precedente, anul acesta alergătorii vor putea alege și curse de echipă: Ștafeta de 6 km, împărțită de 3 persoane sau Cursa Familiei, unde adulții și copiii pot alerga împreună, indiferent de vârstă.

Nouă ne place foarte mult ideea de a alerga împreună, de a ne ridica unii pe alții atunci când e mai greu, de a împărți efortul și de a înmulți bucuria. Asta facem la HOSPICE în fiecare zi și de aceea ne-am dorit  să avem și la cros probe dedicate familiei și prietenilor. Dincolo de competiție, este un eveniment care ne aduce pe toți laolaltă, pentru a-i susține pe cei aflați în cursa pentru viață”, a declarat Mirela Nemțanu, Director Executiv HOSPICE Casa Speranței.

Cele 4 curse individuale ale crosului ”Aleargă TU pentru EI” sunt accesibile pentru diferite segmente de vârstă. Astfel, Cursa Copiilor între 4 și 6 ani se va desfășura pe o distanță de 900 m, iar Cursa Autoliv de 2 km va avea la start copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 7 și 15 ani. La Cursa Preh de 4 km se pot înscrie alergătorii care au peste 15 ani, iar la Cursa Miele, de 10 km, sunt așteptați cei care au trecut de vârsta majoratului. Înscrierile se realizează online pe team.hospice.ro până pe 10 iulie.

Marea surpriză a evenimentului o reprezintă alergarea pe bandă timp de 12 ore a lui Robert Hajnal, pentru stabilirea unui record național. Considerat cel mai bun ultramaratonist din România, Robert Hajnal a ocupat anul trecut locul secund la cea mai populară probă de alergare montană din lume, Ultra-Trail du Mont Blanc, iar în România a câștigat toate cursele de ultramaraton la care a participat. Impresionat de povestea pacienților cu boli incurabile de la HOSPICE, Robert Hajnal și-a propus să alerge pentru ei.

Ei luptă pentru viață iar eu voi lupta pentru EI, timp de 12 ore, cu o bandă de alergare. Voi face ceea ce-mi place pentru un scop mai mare ca mine: să dăruiesc clipe de bucurie oamenilor aflați în suferință. Cred că viața ar trebui să fie o călătorie, mai mult decât o luptă”, susține Robert Hajnal.

Cei care doresc să alerge cu cel mai bun ultramaratonist român o pot face dacă își rezervă un loc pe o bandă alăturată. De asemenea, cei care doresc să sprijine efortul lui Robert o pot face printr-o donație pe profilul său de pe platforma galantom.ro. Robert și-a propus să strângă 17.000 de lei pentru pacienții HOSPICE Casa Speranței, sumă ce va fi dublată de sponsorul acestei curse, Belaqva.

Pacienții HOSPICE vor avea și ei parte de o cursă simbolică în cadrul evenimentului, ”Cursa Speranței”, pe o distanță de aproape un kilometru.

Toți participanții la eveniment vor primi câte o consultație gratuită oferită de clinicile Hiperdia.

Crosul ”Aleargă tu pentru ei” este un eveniment sportiv caritabil cu tradiție în Brașov. Cele 10 ediții de până acum au strâns la start peste 4.000 de alergători, 100 de companii și instituții implicate și 67.000 de euro, fonduri strânse în beneficiul pacienților HOSPICE Casa Speranței.