Robert Hajnal a alergat 135 de km timp de 12 ore, pe bandă, stabilind recordul visat.
46.000 de euro sunt fondurile strânse în urma evenimentului
Emoții copleșitoare, solidaritate și admirație în fața unui efort supraomenesc. Sunt trăirile care au marcat ziua de 13 iulie, pe Aleea de Sub Tâmpa, la crosul caritabil Aleargă TU pentru EI, powered by Miele.
Ultramaratonistul Robert Hajnal a reușit o cursă incredibilă, a început să alerge pe bandă la 5 dimineața și după 12 ore s-a oprit la 135 de kilometri, stabilind astfel recordul național pe care-l țintea. Pe cele două benzi alăturate asigurate de sponsorul cursei, Belaqva, s-au aflat colegii lui Robert de la Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa, dar și 20 de susținători care și-au dorit să alerge câte o jumătate de oră alături de cel mai bun ultramaratonist din România.
În cele 12 ore de alergare, Robert Hajnal a fost susținut permanent de mama sa, dar și de voluntarii HOSPICE care l-au încurajat continuu.
“A fost solicitant, la un moment dat îmi pierdusem încrederea că voi reuși să-mi ating obiectivul propus, dar încurajările de pe margine m-au ajutat să depășesc acele clipe. A fost mai intens decât mă așteptam, poate și pentru că i-am simțit alături pe tot parcursul cursei, pe cei cărora am vrut să le dedic recordul, pacienții îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței”, a declarat Robert Hajnal.
Pe contul său de pe platforma Galantom, Robert Hajnal a reușit să strângă pentru HOSPICE Casa Speranței aproape 20.000 de lei.
Cea de-a 11-a ediție a crosului Aleargă TU pentru EI i-a adus la start și pe pacienții HOSPICE Casa Speranței, care au pornit într-o cursă simbolică, alături de rude și de o parte dintre specialiștii fundației. Într-un moment extrem de emoționant, ei au parcurs traseul ținându-se de mână, în aplauzele susținătorilor aflați pe margine.
”Ne-am păstrat zâmbetul toată cursa și am rămas împreună, uniți, pentru că viața e asemeni acestui traseu, cu urcușuri și coborâșuri. Dar dacă suntem sprijin unii pentru ceilalți, reușim să depășim orice greutate”, susține Iulia Zota, una dintre pacientele centrului HOSPICE Casa Speranței de la Brașov.
” Am văzut atâta putere, determinare și mai ales bucurie pe chipurile pacienților pe tot acest traseu al Cursei Speranței, încât a fost de-a dreptul copleșitor. Este uimitor câți oameni s-au strâns laolaltă în acest eveniment, dornici să ajute și să facă diferența în viețile lor”, a declarat Mirela Nemțanu, Director Executiv HOSPICE Casa Speranței, care i-a însoțit pe pacienți pe tot parcursul acestei curse speciale.
Aproape 1.200 de alergători au luat startul în cursele crosului Aleargă TU pentru EI, cei mai mulți participanți fiind înscriși în cursa Preh de 4km. Pe primele locuri pe podium au urcat Elena Găitan, o alergătoare fidelă a competiției, și Răzvan Vidrea, la categoria masculină.
Cursa Miele de 10 kilometri, câștigată 2 ani la rând de Robert Hajnal, a fost adjudecată anul acesta de Cristian Moșoiu, în timp ce la categoria feminină a câștigat Maria Magdalena Velișcu.
Cea mai grea sarcină au avut-o alergătorii de la Ștafeta Varta, care au fost surprinși de ploaia torențială în mijlocul cursei. Cu toate acestea nu s-au speriat, iar mulți dintre ei și-au așteptat coechipierii pentru a trece împreună linia de finish. Echipa Electronilor Iuți a urcat aici pe prima treaptă a podiumului.
Cursa Autoliv de 2km a fost câștigată de Fabian Toth și Alisia Sălceanu, iar la Cursa Copiilor Electrica Furnizare s-au impus Ana Maria Câmpan și Vlad Anghelescu.
Cursa Familiilor Premium Aerotec, o întrecere non-competițională nou introdusă anul acesta, a reușit să strângă la start aproape 300 de persoane.
Valoarea fondurilor strânse cu sprijinul alergătorilor și partenerilor evenimentului se ridică la 46.000 de euro, sumă care va acoperi costul pentru peste 445 de zile de spitalizare în centrul HOSPICE Casa Speranței.
Despre HOSPICE Casa Speranței
HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.
Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. În 2019, HOSPICE va inaugura centrul socio-medical de la Adunații Copăceni, primul din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 27 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 30.000 de copii și adulți cu boli incurabile, cât și familiilor acestora.
HOSPICE Casa Speranței este Centru de Excelenţă şi model pentru îngrijire paliativă şi educaţie pentru Europa şi Asia (din 2001) și Centru de Excelenţă în nursing în domeniul îngrijirilor paliative în Europa Centrală şi de Est (din 2014).
Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație ( https://www.hospice.ro//doneaza/ ). Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.