HOSPICE Casa Speranței, în parteneriat cu Primaria Sectorului 2, anunță implementarea proiectului privind asigurarea accesului locuitorilor Sectorului 2 la servicii specializate de paliație.

Desfășurat în perioada 20 august-15 noiembrie 2018, proiectul își propune asigurarea serviciilor de îngrijire paliativă persoanelor domiciliate în Sectorul 2 care înfruntă un diagnostic oncologic.

Proiectul se încadrează în domeniul social prevăzut în Programul local pentru finanțarea nerambursabilă din bugetul propriu al Consiliului Local Sector 2 București, pentru anul 2018, finanțare solicitată de Fundația HOSPICE Casa Speranței fiind de 36.600 lei. Serviciile pentru care HOSPICE Casa Speranței a cerut sprijin sunt asistența și tratamentul în regim ambulatoriu în cabinetele de consultație și tratamente, precum și serviciile oferite în cadrul centrului de zi pentru beneficiari adulți.

“Le suntem recunoscători de fiecare dată celor care se implică pentru a le reda speranța și demnitatea celor care au auzit ‘nu se mai poate face nimic’. Acest proiect este încă unul fragil, aflat la început, dar sperăm să se transforme într-o colaborare sustenabilă, astfel încât să reușit să oferim sprijin și îngrijire paliativă gratuită, la cele mai înalte starndarde, pentru un număr cât mai mare de pacienți”, a declarant Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranței.

Proiectul privind asigurarea accesului locuitorilor Sectorului 2 la servicii specializate de paliație.are ca obiectve oferirea unui număr de 80 consultații inițiale, de control și tratamente medicale individualizate, pentru locuitori ai Sectorului 2, 40 sesiuni de consiliere psihologică, individuală și de grup, atât pentru pacienți, cât și pentru familiile acestora, asigurarea, pe durata proiectului, a unui număr de 40 sesiuni de terapie prin arte-combinate și 40 sesiuni suport social.  Toate aceste servicii sunt oferite gratuit de HOSPICE Casa Speranței.

Despre HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.  

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 26 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 26.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

 HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație ( https://www.hospice.ro//doneaza/ ).

Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.