Balul Edelweiss – cel mai important eveniment de strângere de fonduri al anului organizat de HOSPICE Casa Speranței, aflat la a 24-a ediție – a avut loc pe 6 iunie, la The Tent  (Clubul Diplomat).

 

După formatul consacrat al evenimentului, a fost o seară cu artă și fapte bune în beneficiul miilor de copii care înfruntă un diagnostic incurabil și limitator de viață. Toate fondurile strânse în seara evenimentului vor fi folosite pentru construirea spitalului destinat îngrijirii paliative pediatrice de la Adunații Copăceni. Astfel, peste 420.000 euro este investiția pe care sponsorii și cei care au licitat în seara evenimentului au făcut-o pentru ridicarea acestui spital.

Sunt peste 22.000 de copii care au nevoie de îngrijire paliativă. Repetăm constant aceste cifre, iar pentru a reda imaginea generală cu puternic impact de neșansă, le punem în antiteză cu posibilitățile pe care le au acești copii în România. Pentru ei există la ora actuală doar 40 de paturi la nivel național. Noi construim un spital, dar noi este un termen care include atât de multe entități și ne bucurăm că la ediția aceasta a balului Edelweiss, am văzut din nou că #HOSPICEsuntemtoți. Și suntem mulți și generoși. Vă mulțumim și vă suntem recunoscători pentru sprijin și pentru generozitate, precizează Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

 

Artă, fapte bune, momente artistice

Balul Edelweiss, prezentat de Amalia Enache, s-a desfășurat sub patronajul Ambasadorului Marii Britanii în România, Excelenţa Sa Giles Portman. De asemenea, printre invitații care au urcat pe scenă pentru a transmite mesajele de suport pentru HOSPICE se numără conferențiar universitar doctor Diana Păun, Consilier Prezidențial în Departamentul de Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, dar și Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății.

Regizorul și coregraful Răzvan Mazilu – unul dintre cei mai importanți artiști români ai momentului și un susținător cu vechime al HOSPICE – le-a oferit invitaților un moment artistic inedit: la sol și la înălțime.

 

În timp ce soliștii Ana Bianca Popescu și Petru Călinescu au interpretat melodii celebre din repertoriul Abba, acrobatul Sas Marian Petrică, multiplu campion la acrobație aeriană, a oferit un număr la înălțime.

Actrița Ada Condeescu, ambasador HOSPICE, a oferit celor prezenți un monolog care a dat glas gândurilor mamelor ce au un copil cu o boală incurabilă și care așteaptă un loc într-un spital de paliație.

Licitația cu strigare a serii a fost condusă de către Bryan Jardine, susținător și vechi prieten al HOSPICE Casa Speranței. În urma acestei licitații, participanții și-au putut adjudeca obiecte-unicat și experiențe inedite.

 

Gabriel Biriș, premiatul serii

Un alt moment important al serii a fost HOSPICE Champion Award, o distincţie pe care fundaţia o oferă în fiecare an unei personalităţi care se remarcă în sprijinirea activităţii HOSPICE. Astfel, Gabriel Biriș a primit HOSPICE Champion Award la această ediție a evenimentului. Acesta a fost un sprijin real atât pentru fundație, cât și pentru întregul mediu ONG, prin ajutorul semnificativ pe care l-a dat sectorului non-guvernamental în a menține actualele facilități fiscal acordate companiilor ce susțin societatea civilă.

 

Sponsorii evenimentului: Kaufland România, CPI Property Group, Leviatan Group, UP România, Mazaars, Rompetrol, ETI Sucursala Forum Auto Importator Volvo Cars, Deloitte Romania, Pentalog. In-kind au constribuit următorii: L’Óreal Romania, Coca Cola România, HEINEKEN si Domeniul Vadu Săpat.