Peste 2.000 de copii și adulți care suferă de boli incurabile vor beneficia de îngrijire paliativă într-un centru renovat la standarde europene. Habitat for Humanity România și ENGIE au finalizat lucrările de reabilitare și eficientizare energetică a clădirii centrului HOSPICE Casa Speranței din Brașov, în urma unei investiții de 200.000 euro. Reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirii vor permite HOSPICE să facă economii importante la facturile de energie, echivalentul a 140 zile de spitalizare sau a 395 de vizite de îngrijire la domiciliul pacienților.

În ultimele șase luni, Habitat for Humanity România a coordonat lucrările de reabilitare și eficientizare energetică a centrului, cu sprijinul financiar al companiei ENGIE Romania. Acum, centrul HOSPICE are o centrală termică performantă și un acoperiș nou, cu panouri solare, iar fațada clădirii a fost refăcută complet și izolată termic. Centrul de zi pentru copii și saloanele de internare, puternic avariate în urma unor infiltrații de apă, au fost de asemenea renovate.

”Pentru colegii noștri de la HOSPICE, prioritatea vor fi întotdeauna pacienții. Ne bucurăm că am putut să le venim în ajutor și să contribuim la îmbunătățirea condițiilor în care aceștia se tratează aici. Știm că resursele sunt limitate și orice sumă economisită și orice grijă în minus se vor transforma în mai multe servicii gratuite de îngrijire paliativă oferite de HOSPICE Casa Speranței”, spune Roberto Pătrășcoiu, directorul național Habitat for Humanity România.

Clădirea are o suprafață de 1280 metri pătrați și nu mai fusese renovată de la deschiderea sa, din 2002, acoperișul avariat și izolația precară având un impact considerabil asupra pacienților și cheltuielilor de întreținere. La lucrările de reabilitare au contribuit și 25 de angajați ENGIE Romania, care au fost voluntari pe șantier.

“Ne bucurăm să ne dedicăm energia pentru a oferi un cămin mai cald și mai primitor pentru copiii și adulții care suferă de boli incurabile și care vor primi, astfel, îngrijirea de specialitate într-un centru la standarde europene. Totodată, reabilitarea și eficientizarea energetică a centrului HOSPICE Casa Speranței este un nou proiect complex derulat alături de partenerul nostru tradițional, Habitat for Humanity, cu care implementăm soluții de eficiență energetică pentru diferite categorii vulnerabile”, declară Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania.

Clădirea HOSPICE Casa Speranței din Brașov este prima unitate de îngrijire paliativă din România. Aici, peste 2000 de adulți și copii care suferă de boli incurabile beneficiază gratuit de servicii de îngrijire paliativă. Centrul include secții de internare pentru adulți și copii, centre de zi, săli pentru kinetoterapie, cabinet de consiliere psihologică și unitate pentru îngrijiri în regim ambulatoriu și oferă și servicii de îngrijire paliativă la domiciliul pacienților.

„Acest proiect oglindește perfect cât de important este să ne unim forțele pentru ca binele să ajungă la momentul potrivit acolo unde este cea mai mare nevoie de el. Le mulțumim partenerilor ENGIE și Habitat for Humanity pentru că au înțeles importanța misiunii noastre, de a fi alături de oamenii gravi bolnavi în cele mai dificile momente ale vieții lor” susține Mirela Nemțanu, directorul executiv al fundației HOSPICE Casa Speranței.