Anul 2020 a venit cu provocări uriașe, mai grele ca oricând și întreaga societate a fost puternic afectată de pandemie. La HOSPICE Casa Speranței am fost vulnerabili, ca ONG, dar pentru pacienții noștri greul a fost și mai greu.

Pacienții incurabili au avut, încă au nevoie de noi, mai mult ca oricând. Listele de așteptare sunt cumplit de lungi. Cererea era uriașă și înainte – există peste jumătate de milion de pacienți oncologici în evidența medicilor de familie – însă în pandemie solicitările au crescut dramatic.

Datorită tuturor celor care s-au implicat și au răspuns apelului nostru – #facemloc și pentru ei – am reușit să rămânem alături de pacienții incurabili. Aproximativ 900 de companii au răspuns apelului nostru și au redirecționat 20%  din impozit către HOSPICE Casa Speranței și, astfel, banii plătiți deja statului au primit o destinație concretă: sprijin și îngrijire paliativă gratuită pentru pacienții cu o boală incurabilă.

“Suntem recunoscători tuturor celor care ne-au fost aproape într-un moment atât de dificil, s-au implicat, au povestit despre noi și ne-au sprijinit. Mulțumim tuturor reprezentanților companiilor care au fost alături de noi în campania de 20% și au făcut cu adevărat o diferență în viața pacienților noștri. Datorită lor, un an cumplit de greu s-a transformat, la final, într-o poveste despre solidaritate și o dovadă în plus că HOSPICE suntem noi toți, pacienți, familii, colegi, voluntari, parteneri, sponsori, donatori, prieteni.

Totuși, lupta noastră însă nu se încheie aici. Se anunță încă un nou an bulversant, iar pentru un ONG precum HOSPICE Casa Speranței este extrem de greu să găsească o modalitate să se adapteze acestor schimbări. Serviciile HOSPICE sunt gratuite și oferite non-stop, 24 de ore din 24, 7 zile din săptămână. Acest lucru înseamnă că nevoia de fonduri este continuă, deja ne pregătim de campania de 3,5% și sperăm ca oamenii să ne susțină în continuare și să ne ajute să rămânem lângă pacienții noștri”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

Datorită tuturor celor care s-au implicat și ne-au spriinit, HOSPICE Casa Speranței a reușit să ofere, în 2020, complet gratuit:

 

  • 𝟕𝟐𝟒𝟓 de vizite ale specialiștilor HOSPICE la domiciliul pacienților
  • 𝟑𝟕𝟑𝟖 de consultații în policlinicile HOSPICE Casa Speranței
  • 𝟗𝟗𝟓𝟑 de consultații la distanță
  • 𝟐𝟕𝟔𝟎 de sesiuni de consiliere psihologică
  • 𝟒𝟕𝟕𝟗 de intervenții ale asistenților sociali HOSPICE
  • 𝐏𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟏𝟎.𝟎𝟎𝟎 de zile de internare în cele două spitale HOSPICE Casa Speranței.

Despre HOSPICE Casa Speranţei

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 29 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 40.000 de copii și adulți

Puteți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație ( https://www.hospice.ro//doneaza/ ) sau cu un SMS la 8864 cu textul TIMP.

Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.