Moment istoric seara trecută la Gala Effie Best of Europe Awards ce a avut loc la Bruxelles! Filmul Copacul Dorințelor: Amintiri din Copilărie, a primit un premiu Effie la categoria Positive Change Social Good – Non-Profit pentru campania Fundraising reinvented with the 1st charitable movie.

Este o performanță unică în spațiul cinematografic din România, este reușita unui film-capodoperă, un film care pe lângă povestea înduioșătoare a Marei, copil beneficiar al serviciilor HOSPICE Casa Speranței, vine și cu o componentă de promovare, de scoatere în lumină, a serviciilor de paliație pediatrică.

 

Primul în România, primul în lume. Categoriile care îl propulsează pe acest loc

“Este un premiu de care ne bucurăm, cum de altfel ne bucurăm de tot ce a însemnat acest film pe piața românească, a marcat foarte multe premiere absolute. Este primul film caritabil din România, este primul film fantastic de familie făcut în ultimii 30 de ani, primul film din lume lansat sub formă de fotograme NFT. Este un film cu un subiect delicat, dar tratat într-o manieră duioasă – cu umor și emoție, în dozele corespunzătoare. Este un premiu care ne dovedește că povestea Marei, care este de fapt chintesența poveștilor copiilor beneficiari ai serviciilor HOSPICE, a atins inimi. Este un premiu care ne dovedește că și misiunea unei fundații specializate în furnizarea de servicii de îngrijiri paliative poate fi transpusă creativ”, precizează Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranței, cea care a și urcat pe scena evenimentului pentru a ridica acest premiu.

Un subiect tabu a devenit un subiect despre care vorbim

“Un film care a înregistrat atâtea premiere trebuia să înregistreze și un astfel de premiu! Ca scenarist, mi-am propus și cred că am reușit să transmit ideea unei veritabile metafore despre speranță și iubire. Ca producător, am avut în vedere să fie un film care să ajungă la cât mai mulți oameni – e un film care pe o platformă de streaming cunoscută a fost pe primul loc o bună perioadă de timp la categoria filme pentru copii, iar această poziționare spune multe despre felul în care a fost primit, despre cum un subiect considerat pe alocuri tabu poate să devină unul urmărit și apreciat, spune Matei Dima, scenarist și producător al filmului”, prezent și el seara trecută la Gala Effie Best of Europe Awards.

 

Premiile Effie sunt o dovadă la nivel global a performanței și a eforturilor eficiente de marketing, ce au la bază un insight puternic, o strategie complexă și un concept creativ puternic. Această competiție se organizează la nivel internațional încă din anul 1968 și premiază eficiența în comunicare.

 

Echipa film

Producători: Matei Dima (BRomania), Mihai Mănescu, Andrei Gâţu, Anca Truţă

Co-producător: John Florescu

Regie: Andrei Huţuleac

Scenariu: Mihai Mănescu, Matei Dima (BRomania), Andrei Huţuleac

Producător Executiv: Claudiu Boboc

Producător Asociat: Alexandra Hash

Imagine: Mihai Ionescu

Scenografie & Costume: Ana Gabriela Lemnaru

Machiaj: Raluca Moldoveanu

Montaj: Ruxandra Mihai

Supervizor Post-productie: Viorel Chesaru

Distribuitor: Vertical Entertainment