București, 25 ianuarie 2016

HOSPICE Casa Speranței este și în 2016, pentru al treilea an consecutiv, organizație beneficiară a Semimaratonului Brașov Intersport, care va avea loc pe 2 aprilie. În acest an, organizatorii pun la dispoziția concurenților un buton de donatie care permite fiecărui participant să susțină una din cele doua cauze adoptate de eveniment, direcționând către acestea 10 lei din taxa de participare.

Sportivii care decid să alerge pentru HOSPICE sprijină cauza pacienților cu boli incurabile, cei 10 lei din taxa de participare acoperind costul pentru o masă de prânz oferită unui pacient internat într-una din unitățile cu paturi ale HOSPICE.

În 2014, în cadrul primei participări a HOSPICE la Semimaratonul Brașov Intersport, proiectul HOSmașina a beneficiat de implicarea unui număr considerabil de concurenți, fiind astfel strânse fondurile pentru achiziționarea unui autoturism pentru echipa mobilă de îngrijire la domiciliu a pacienților din Brașov. Campania a avut un ecou puternic și, ulterior, alte două mașini au fost donate de către Banca Transilvania.

În 2015, proiectul „camera de joacă HOSPICE” a strâns peste 8.300 de lei din acțiunile individuale de strângere de fonduri ale concurenților desfășurate pe platforma Galantom.ro.

Înscrierile la Semimaratonul Brașov se pot face deja pe site-ul evenimentului, la adresa http://semimaraton.ro/2016/inscriere/. Cei care doresc să susțină HOSPICE Casa Speranței pot strânge fonduri pentru susținerea serviciilor de îngrijire furnizate de fundație prin intermediul platformei Galantom.ro. Mai multe amănunte pot fi găsite pe pagina Team HOSPICE (https://www.facebook.com/Team-HOSPICE-193054270746746).

În 2016, HOSPICE participă ca organizație beneficiară și la alte evenimente sportive importante. Astfel, între 23 și 24 ianuarie s-a desfășurat competiția de alergare pe scări SkyRun, iar în perioada 14-15 mai are loc Semimaratonul Internațional București OMV Petrom. Pe 9 iulie, HOSPICE organizează crosul de caritate „Aleargă Tu pentru Ei!”. Ultima mare competiție a anului va fi Maratonul Internațional București, desfășurat între 8 și 9 octombrie.

Semimaraton Brașov Intersport (SBI) a devenit rapid cel mai mare concurs de alergare din orașul Brașov, cu 2.000 de alergatori la editia din 2015. Având o dificultate medie, este accesibil atât pentru sportivii profesionișiti cât și pentru cei amatori.

Locație:

Startul și sosirea se află în Piața Unirii, o locație bine cunoscută de brașoveni și foarte apreciată de turiști. În anul 2011, aceasta a fost complet renovată, devenind un punct important de atracție datorită proximității Muzeului Primei Școli Românești și Bisericii Sfantul Nicolae, reușind să adune anual peste 90.000 de turiști. Traseele continuuă pe straduțele cu iz medieval ale orașului vechi și pe potecile montane din jurul Brasovului, atingând câteva puncte turistice importante ale zonei: Pietrele lui Solomon, Poiana Brașov, Poiana Stehil și Masivul Tâmpa de unde priveliștea panoramică asupra orașului este superbă.

Curse:

Și la această ediție concurenții își vor putea testa limitele fie la proba de semimaraton de 21 km, fie la cea de cros de 10 km.

Sponsor principal:

Intersport a fost și rămâne partenerul principal al evenimentului încă de la prima ediție din 2012.

Înscrierile:

Înscrierile se pot face online până în 12 martie pe semimaraton.ro.

Vă așteptăm la Brașov!