Astfel, “Cine n-are un optimism sa-si cumpere” sau “Viata mea de optimist: Ziua vesel, noaptea vesel” sunt doar cateva dintre mesajele de pe tricourile optimiste, care vor putea fi cumparate din toate magazinele Kaufland din tara, in aceasta perioada.

O mare parte din fondurile obtinute din vanzarea tricourilor se vor indrepta catre Centrul HOSPICE de la Adunatii Copaceni, un spatiu in care copiii cu boli rare si limitatoare de viata si familiile lor pot gasi refugiu si alinare.

Tricourile optimiste lansate de HOSPICE si Kaufland Romania fac parte din campania Academia de Optimism.

Luptam alaturi de HOSPICE pentru a reda speranta si optimismul in vietile copiilor care sufera de boli incurabile si a familiilor lor, sprijinind demersul de a deschide noul Centru socio-medical. Ne dorim ca prin sustinerea noastra sa transmitem tuturor un mesaj important: nu trebuie sa uitam de acesti copii. Romania are nevoie de o infrastructura care sa raspunda nevoilor lor. Ramanem dedicati cauzelor HOSPICE Casa Sperantei de a o dezvolta si ne asumam sa continuam eforturile, dupa ce anul trecut am reusit deschiderea Sectiei de Pediatrie din cadrul Centrului de ingrijire paliativa din Bucuresti”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland Romania.

Accesand website-ul www.academiadeoptimism.ro, oricine poate sa se inscrie la cursurile copiilor de la HOSPICE printr-o simpla donatie. Lectiile de optimism accesibile pe platforma constau in scurte clipuri video ce ii au in prim plan pe copiii HOSPICE si pe invitatii lor. Alaturi de ei, vom invata ce inseamna cu adevarat optimismul si motivele pentru care ar trebui sa pretuim fiecare clipa de viata, indiferent de problemele cu care ne confruntam. Academia de Optimism HOSPICE poate fi sustinuta si printr-un SMS recurent de 2 EURO/luna, trimitand mesajul OPTIMISM la numarul 8844. Toate fondurile generate in urma acestei campanii vor fi folosite pentru finalizarea dezvoltarii centrului socio-medical HOSPICE de la Adunatii Copaceni.

Kaufland Romania este cel mai important partener al acestui proiect si, cu ajutorul celor peste 300.000 de euro donati pana in prezent, cladirile care exista pe domeniul de la Adunatii Copaceni au intrat intr-un proces de renovare si utilare, iar unele dintre ele au fost deja finalizate.

Centrul va include o unitate cu 12 paturi ce va oferi ingrijire paliativa copiilor, spatii pentru activitati educativ-terapeutice destinate copiilor, un adapost dedicat familiilor aflate in situatii limita (6 apartamente) si un centru educational.

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 25 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile.HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie. Mai multe informații sunt disponibile pe www.hospice.ro. Detalii suplimentare despre proiectul „Conexiune pentru îngrijire şi compasiune” pot fi accesate pe: www.hospice.ro/educatie/proiecte-educatie-dezvoltare.