Peste 1.500 de alergători au ales cauza HOSPICE Casa Speranței la Raiffeisen Bank Bucharest Marathon. Implicarea acestora devine temelie pentru un obiectiv măreț și necesar: construcția spitalului destinat îngrijirii paliative pediatrice la Adunații Copăceni, acolo unde în prezent funcționează Centrul Socio-medical destinat copiilor bolnavi incurabili, al HOSPICE Casa Speranței. Toate fondurile generate în urma evenimentului vor fi folosite pentru construcția acestui spital, ce vine să completeze serviciile deja existente în acest centru și care devine șansa ca mulți copii cu boli incurabile și limitatoare de viață să beneficieze de servicii de îngrijire paliativă.

 

Mai aproape cu peste 100.000 euro de visul construirii spitalului destinat îngrijirii paliative pediatrice

 

În cadrul evenimentului, cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor și al alergătorilor, HOSPICE Casa Speranței a strâns fonduri de peste 100.000 euro, sumă folosită integral pentru ridicarea spitalului.

“Ar fi fost imposibil să ne concentrăm pe un asemenea obiectiv dacă nu ar fi existat sponsorizarea făcută de către OMV Petrom la începutul acestui an, sponsorizarea care ne permite acoperirea costurilor aferente serviciilor oferite pacienților și familiilor acestora în acest an. Așadar, prima sesiune de mulțumiri merge, bineînțeles, către ei! Apoi, suntem recunoscători și mulțumim fiecărui alergător, sponsor, partener, donator, voluntar, împreună au puterea fantastică de a face din fiecare ediție a Maratonului București o ediție sub semnul efuziunii și al speranței. Toate sumele strânse de aceștia vor fi folosite integral pentru construcția acestui spital de paliație pediatrică pe care dorim să îl realizăm la Adunații-Copăceni”, precizează Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranței.

 

 

Alergători cu vechime: Doru Todoruț, Ciprian, Raluca Kișescu

Numeroase persoane publice au făcut parte anul acesta din #TeamHOSPICE: Lavinia Petrea, Andreea Brașoveanu, Andra Soceanu, Andra Marinescu, Dan Cruceru, Marius Ioniță, Emanuel Cîrstea, Raluca Kișescu, Doru Todoruț. Cel din urmă a făcut din nou echipă cu Ciprian, beneficiar al serviciilor oferite de HOSPICE la Centrul Socio-Medical din Adunații Copăceni. În plus, la ediția de anul acesta, din #TeamHOSPICE a făcut parte și Therese Hydén, ambasadoarea Suediei în România.

 

“O ediție de…10. Și de nota 10, dar și cu numărul 10, avem împreună 10 ediții de semimaraton și maraton. Pare că eu fac munca grea, că alerg și, în alergare, împing căruciorul lui Ciprian. Realitatea stă altfel: munca grea o face Ciprian pentru că el mă mobilizează, el își dorește foarte mult să ajungem victorioși la linia de finish. De data aceasta, înainte de cursă mi-a spus că trebuie să alergăm și mai rapid pentru că suntem aici să strângem bani pentru spitalul pentru copii. El înțelege cel mai bine necesitatea serviciilor de îngirjire paliativă, el este dovada că pentru acești copii se pot face lucruri, el este dovada că ei ne pot inspira să punem energia binelului în realizarea de visuri”, menționează Doru Todoruț.

 

 

Implicarea face diferența

La cortul HOSPICE amplasat în Piața Constituției, alergătorii, sponsorii au beneficiat de momente de răsfăț și relaxare.

“Kaufland România este partener cu vechime pentru #TeamHOSPICE la marile competiții de alergare din București. Ne-am alăturat misiunii HOSPICE de mulți ani, iar acum punem bazele construcției spitalului de la Adunații Copăceni. Mă bucur că  și anul acesta zeci de colegi din Kaufland au luat startul în curse, o dovadă că implicarea face diferența când e vorba de obiective mărețe”, declară Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

 

Pentru imagini de la eveniment, testimoniale ale alergătorilor sau susținătorilor Team HOSPICE, încurajări și povești ale adulților și copiilor aflați în îngrijirea HOSPICE Casa Speranței, ne puteți urmări pe conturile noastre de Facebook și de Instagram.

 

 

 

SPONSORII EVENIMENTULUI

OMV Petrom, Kaufland Romania, Engie Romania, Porsche Finance Group Romania, Sevier Pharma, BCR, Michelin, Eli Parks, Lagardère Travel Retail, EIT Sucursala Formul Auto Importator Volvo Cars, Auto Cobălcescu, Coca-Cola HBC Romania, Ted’s Coffee, Science in Sport Romania, Isostar, Sweeteria.