• Peste 60 de voluntari au plantat 1.000 de metri pătrați de livadă
  • Peste 100 de copii din cadrul Centrului HOSPICE Casa Speranței de la Adunații Copăceni vor beneficia de terapie prin natură

 

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, continuă să susțină activitatea HOSPICE Casa Speranței, cea mai mare fundație din România care oferă îngrijire paliativă. De data aceasta, voluntarii OMV Petrom s-au unit cu cei de la Pădurea Copiilor și de la HOSPICE Casa Speranței într-o acțiune de plantare la Centrul HOSPICE de la Adunații Copăceni pentru copiii cu boli incurabile.

 

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: „Suntem foarte mândri să vedem împreună două cauze importante pe care le susținem: plantarea de puieți prin programul „România plantează pentru mâine” și HOSPICE Casa Speranței, un model pentru îngrijirea paliativă în România. Prin plantarea acestei livezi, asigurăm un refugiu în natură și contribuim la ameliorarea condițiilor de îngrijire a micilor pacienți din Adunații Copăceni. În același timp, reunim voluntarii din mai multe organizații pentru un scop comun, acela de a îi ajuta pe ceilalți.”

 

Mirela Nemțanu, Director Executiv HOSPICE Casa Speranței: „Centrul Socio-Medical de la Adunații Copăceni avea nevoie de o livadă a Speranței! Le suntem recunoscători partenerilor de la OMV Petrom și celor de la Pădurea Copiilor pentru felul în care ne-au ajutat să facem în curtea acestui centru o adevărată oază de terapie. Acești copii au nevoie, pentru a se deschide, pentru a se simți în siguranță, de un mediu care să le permită să fie liberi, așadar de un spațiu cât mai prietenos, cât mai verde. Progresele pe care ei le înregistrează se datorează unor cumuli de factori și, evident, mediul joacă un rol foarte important.”

 

Dr. Alexandra Teodora Pălărie, Președinte Asociația Pădurea Copiilor: „Când ne-am asumat misiunea de a înființa păduri în 100 de comunități din Sudul României până în 2035, am avut o viziune clară: o lume mai verde, armonioasă, sănătoasă. Și nu întâmplător, anul acesta, pornim sezonul plantărilor de toamnă din cadrul programului „România plantează pentru mâine” susținut de OMV Petrom, prin înființarea unei livezi terapeutice în beneficiul HOSPICE Casa Speranței. Acesta este un loc în care lăsăm culorile naturii și zumzetul albinelor să ne încarce bateriile. Pentru noi, livada terapeutică este un spațiu în care natura și oamenii se întâlnesc cu prietenie și lasă loc de mai bine pentru noi toți.”

Datorită sponsorizării OMV Petrom, HOSPICE Casa Speranței se concentrează pe strângerea de fonduri pentru Spitalul destinat îngrijirii paliative la Adunații Copăceni

La începutul acestui an, OMV Petrom a sponsorizat cu peste 7 milioane de euro fundația HOSPICE Casa Speranței, această sumă acoperă costurile aferente serviciilor de îngrijire paliativă pentru anul în curs. În total, până la sfârșitul anulului, aproximativ 5.000 de pacienți, copii și adulți, vor fi beneficiari ai acestei sponsorizări.

Datorită acestei sponsorizări, HOSPICE Casa Speranței și-a permis să își concentreze eforturile de strângere de fonduri pentru construcția spitalului destinat îngrijirii paliative pediatrice la Adunații Copăceni. În România, statistica privind numărul copiilor cu boli incurabile și limitatoare de viață care au nevoie de îngrijire paliativă este îngrijorătoare: peste 22.000 de copii au nevoie de o astfel de îngrijire.

 

 

Despre OMV Petrom

 

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV Petrom este o companie în care acționarii români dețin peste 42% din acțiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,7%, iar 21,7% sunt deținute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500.000 de investitori individuali și alte entități românești). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,2% din acțiunile OMV Petrom, iar restul de 6,4% sunt deținute de alți investitori străini. Din totalul acțiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 39 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2022. În aceeași perioadă, compania a investit aproximativ 17 miliarde de euro. În anul 2022 impozitele plătite de OMV Petrom au asigurat 7% din veniturile fiscale ale României.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007 – 2022, compania a alocat circa 120 milioane de euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice. OMV Petrom raportează anual progresul realizat în ceea ce privește implementarea acestor recomandări.

 

Despre Pădurea Copiilor

Asociația Pădurea Copiilor este prezentă în 34 de comunități din sudul tării, reușind să readucă la viață prin împădurire peste 175 hectare de teren neproductiv pe care s-au plantat aproximativ 1.700.000 de puieți, cu sprijinul a 7.648 voluntari plantatori.

În programul Pădurea Copiilor se realizează păduri pe terenuri pe care lipsește vegetație forestieră de cel puțin 50 de ani. Înființarea unei păduri este un proces de durată, care durează zeci de ani, motiv pentru care, cei care vor beneficia cel mai mult de pe urma suprafețelor împădurite sunt generațiile viitoare. De aceea, timp de 7 ani Pădurea Copiilor îngrijește pădurea și o monitorizează încă alți 7 ani, toate acestea realizându-se în urma recomandărilor experților silvici.

Misiunea Pădurea Copiilor se traduce pe scurt în angajamentul de a:

  • Înființa păduri în 100 de comunități din Regiunea Sud-Muntenia.
  • Învăța oamenii să se comporte asemeni unor custozi responsabili ai pădurilor, ca niște părinți de păduri.