OMV Petrom sprijină HOSPICE Casa Speranței cu peste 7 milioane de euro în 2023

  • Sponsorizarea va acoperi activitățile de îngrijire paliativă ale HOSPICE Casa Speranței, în beneficiul a circa 5.000 de pacienți
  • Peste 170.000 de pacienți au nevoie de îngrijire paliativă în România în fiecare an, dar numai unul din cinci primește astfel de servicii

 

București, 22 februarie. OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, se implică în susținerea activității HOSPICE Casa Speranței, cea mai mare fundație din România care oferă îngrijire paliativă. Compania finanțează cu peste 7 milioane de euro costurile operaționale aferente anului 2023, în beneficiul a circa 5.000 de pacienți. Astfel, fundația își va concentra eforturile financiare și de fund-raising pentru construirea a două noi spitale, în Brașov și în Adunații-Copăceni.  

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: „Susținem HOSPICE Casa Speranței deoarece credem cu tărie în dreptul la demnitate al bolnavilor incurabili. HOSPICE Casa Speranței este un cămin, un refugiu și un simbol care ne reamintește tuturor că, în fața suferinței, nu suntem și nu trebuie să fim singuri. Suntem privilegiați să lucrăm alături de o organizație cu o experiență atât de îndelungată și de impact în România.”

Mirela Nemțanu, Director Executiv HOSPICE Casa Speranței: „Sponsorizarea OMV Petrom este un moment de referință cu un impact uriaș în viețile pacienților care luptă cu o boală incurabilă. Le suntem recunoscători partenerilor de la OMV Petrom pentru că au înțeles nevoia de ajutor a oamenilor aflați în situații extrem de vulnerabile și s-au implicat cu resurse substanțiale într-o cauză capabilă să genereze schimbare.

Ne mândrim că, acum 30 de ani, am deschis un drum nou pentru mai bine de 45.000 de pacienți și peste 100.000 de aparținători. Cu ajutorul OMV Petrom, intrăm acum într-o nouă etapă de dezvoltare care ne va permite să strângem fonduri pentru construcția a două noi spitale HOSPICE: unul în Brașov pentru pacienți adulți și unul pentru pacienți copii, în Adunații Copăceni.”

Peste 170.000 de pacienți au nevoie de îngrijire paliativă în fiecare an, dar numai unul din cinci primește astfel de servicii. Mai mult, 11 județe din România nu au furnizor de îngrijire paliativă. HOSPICE Casa Speranței consideră că îngrijirea paliativă este un drept al omului, iar viziunea lor este ca, în România, toți pacienții care suferă de o boală incurabilă să beneficieze de servicii de îngrijire paliativă adecvate, la momentul potrivit, astfel încât să trăiască cu demnitate fiecare clipă, aproape de cei dragi. De la înființare, HOSPICE Casa Speranței, a ajutat peste 45.000 de pacienți și peste 100.000 de aparținători.

OMV Petrom s-a implicat constant în susținerea de proiecte relevante din domeniul sănătății, mediului și educației. Valoarea cumulată a contribuțiilor sociale ale companiei se ridică la circa 120 milioane de euro în perioada 2007-2022.

Cele mai importate proiecte din domeniul sănătății au susținut:

  • Construcția primului spital oncologic pentru copii din România – Asociația Dăruiește Viață;
  • Transportul pacienților, în special copii, ale căror afecțiuni nu pot fi tratate în Romania – Asociația Blondie;
  • Sprijin pentru 17 spitale în combaterea pandemiei COVID-19 – Asociația Crucea Roșie;
  • Prevenție medicala prin programul Sănătate în Vecinătate – Asociația Medcorp.

 

Despre OMV Petrom

 

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.

Acțiunile OMV Petrom sunt tranzacționate la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori din Londra. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,2% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,7% din acțiunile OMV Petrom, iar 28,1% se tranzacționează liber.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 39 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2022. În aceeași perioadă, compania a investit aproximativ 17 miliarde euro.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007 – 2022, compania a alocat circa 120 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din zRomânia, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice.

 

Pentru informații suplimentare:

 

https://www.omvpetrom.com

 

http://www.facebook.com/PetromRo

http://www.youtube.com/PetromRomania

http://www.linkedin.com/company/petrom/

http://www.instagram.com/omvpetrom/

 

 

 

Despre HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov şi București, echipe mobile în cinci orașe – București, Brașov, Făgăraș, Zărnești și Giurgiu, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.

În cei 30 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 45.000 de copii și adulți. HOSPICE Casa Speranței este furnizor de educație medicală continuă, acreditată de către OAMGMAMR și înscrisă în Lista Furnizorilor de EMC.

Puteți sprijini pacienții HOSPICE (https://www.hospice.ro/doneaza/) și cauza îngrijirii paliative cu o donație sau cu un SMS la 8846 cu textul TIMP (4 euro).

Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro,  pagina Facebook (https://www.facebook.com/HOSPICECasaSperantei) și Instagram (https://www.instagram.com/hospice_casa_sperantei/ ), iar pe Youtube (https://www.youtube.com/@HOSPICECasaSperantei92_ puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.