În perioada 1 ianuarie 2019 – 30 iunie 2019, Fundaţia Vodafone România şi HOSPICE Casa Speranţei au derulat proiectul „Preţuim fiecare clipă de viaţă. Consolidarea unităţii cu paturi HOSPICE Casa Speranţei Braşov”. Pe parcursul acestuia, aproape 180 de pacienţi care se confruntă cu un diagnostic incurabil au fost internaţi în centrul HOSPICE Casa Speranţei din Braşov, unde au beneficiat gratuit de servicii complete şi complexe de îngrijire paliativă.

Proiectul a primit o finanţare de 225.000 de lei, bani prin care aproape 180 de pacienţi cu diagnostic oncologic au beneficiat de peste 2.200 de zile de internare în sistem gratuit, 100 de sesiuni de kinetoterapie şi 255 de sesiuni de consiliere socială şi spirituală, oferite în centrul HOSPICE Casa Speranţei din Braşov.

Fundaţia Vodafone România este un partener tradiţional al centrului de îngrijire paliativă HOSPICE Casa Speranţei, colaborarea dintre cele două organizaţii începând în 2006, când a fost introdus în România primul program de îngrijire paliativă tip hospice. De-a lungul timpului, Fundaţia Vodafone România a contribuit la construirea noului centru Hospice din Bucureşti, la digitalizarea fişelor pacienţilor, amenajarea unei camere de terapie care foloseşte tehnologia în cadrul sesiunilor, iar voluntarii Vodafone au alergat la diferite competiţii pentru a strânge fonduri destinate HOSPICE Casa Speranţei.

HOSPICE Casa Speranţei, organizaţie non-profit înfiinţată în 1992 la Braşov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România şi este cea mai mare fundaţie din ţară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

Organizaţia are două spitale cu servicii integrate, în Braşov şi Bucureşti, echipe mobile în patru oraşe – Bucureşti, Braşov, Făgăraş şi Zărneşti, şase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă şi educaţie şi peste 100 de paturi pentru internare şi activităţi adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. În 2019, HOSPICE va inaugura centrul socio-medical de la Adunaţii Copăceni, primul din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii şi unităţi proprii pentru internare, la domiciliul pacienţilor şi în spitalele partenere. În cei 27 de ani de existenţă, HOSPICE a adus alinare şi speranţă pentru peste 30.000 de copii şi adulţi cu boli incurabile, cât şi familiilor acestora.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei peste 20 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.132 de programe derulate de 730 de ONG-uri din întreaga ţară, în domeniile sănătăţii, educaţiei şi serviciilor sociale. Proiectele au avut aproape 3 milioane de beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 30 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ şi www.facebook.com/fundatiavodafone.