București, 12 mai 2016

HOSPICE Casa Speranței participă și în acest an la Semimaratonul București OMV Petrom cu o echipă formată din 408 de alergători, care vor lua startul pe 15 mai din Piața Constituției pentru a susține serviciile de îngrijire paliativă oferite gratuit de fundație persoanelor care suferă de boli incurabile.

Din cei 408 de alergători, peste 320 s-au înscris în Team HOSPICE prin intermediul companiilor din care fac parte. Companiile care și-au înscris alergătorii în cadrul Team HOSPICE sunt: Kaufland, Edenred, BearingPoint, Coca Cola, Decathlon, DB Global Technology, GSK, Lafarge Holcim, Schneider Electric, Zentiva, Vodafone, Bayer.

Până joi, suma totala strânsă de organizație în urma participării la evenimentul sportiv de pe 15 mai a depășit 210.000 de lei. Banii provin din sponsorizări, susținerea de către companii a angajaților care participă la semimaraton și fundraising individual.

98 de alergători au strâns fonduri prin intermediul Galantom, totalul donațiilor făcute prin intermediul acestei platforme este în prezent de peste 48.000 de lei. Prietenii și rudele alergătorilor au facut 529 de donații, donația medie fiind de circa 90 de lei. Numărul de 408 alergători reprezintă un nou record pentru participarea Team HOSPICE la Semimaratonul București, anul trecut echipa fiind formată din 355 de sportivi.

Team HOSPICE beneficiază de susținerea Kaufland România, Hervis, Catena, Coca Cola, Europa FM și Event Stuff.

La cortul Team HOSPICE din Piața Constituției și-au anunțat participarea ca susținători ai cauzei HOSPICE Casa Speranței personalități publice ca Mihai Rădulescu și Andra Soceanu (prezentatori TVR), Cosmin Lupu (Days of Confussion), actorii Andrei Duban și Dorian Boguță, sportivul de anduranță Andrei Roșu, realizatorul Europa FM Toader Păun, precum și cântărețele Mira și Lori.