În cei 30 de ani de existență, #TeamHOSPICE s-a reunit timp de 15 ani consecutiv la Maratonul București. Pe 8-9 octombrie, echipa SPERANȚEI, formată din alergători, donatori, susținători, voluntari au participat la evenimentul al cărui scop final este de a facilita accesul la îngrijire paliativă pentru pacienții cu boli incurabile.

 

O echipă puternică: s-au strâns fonduri de peste 370.000 de lei

În cadrul evenimentului sportiv desfășurat fizic, cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor și al alergătorilor, HOSPICE Casa Speranței a strâns fonduri de peste 370.000 de lei. Cu această sumă, HOSPICE poate asigura, în mod gratuit, pentru pacienții adulți și copii care înfruntă boli incurabile: 200 zile de internare în unitățile cu paturi ale organizației, 325 de vizite la domiciliul pacienților și 700 de intervenții în policlinică. Aceste cifre înseamnă milioane de clipe prețuite, prețuire manifestată prin asigurarea calității vieții, alinarea durerilor.

 

Maratonul București e o ocazie în plus să constatăm că ÎMPREUNĂ este formula care aduce câștiguri în speranță. Aceste cifre convertite în servicii ne conferă în totalitate dreptul de a fi încrezători că putem rămâne alături de pacienții noștri, de cei pentru care îngrijirea paliativă este atât de necesară prin prisma beneficiilor multiple – alinarea durerilor, suportul emoțional, asigurarea calității vieții. Este un an important pentru noi – 30 de ani de existență, dar mai mult decât anii de existență, contează destinele: sunt 45.000 de pacienți și 100.000 de aparținători care au beneficiat de serviciile noastre și, implicit, de SPERANȚĂ, ALINARE, TIMP. Așadar, de schimbare în bine. Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în acest timp și o sesiune recentă de mulțumiri merge către alergătorii, donatorii, sponsorii, partenerii, susținătorii, voluntarii ediției de anul acesta a Maratonului București, declară Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

 

 

Cursa Populară, cursa cea mai căutată. Au alergat #Eroine, copii beneficiari și persoane publice

 

Cursa populară de anul acesta, cea în care alergătorii au avut de parcurs 2,5 km în 60 de minute, a fost cea mai îndrăgită și foarte mulți alergători #TeamHOSPICE au optat pentru aceasta. Este cursa la care au participat și #Eroinele, dar și copii beneficiari ai serviciilor noastre. Nu au fost lăsați singuri, ci au alergat împreună cu persoanele publice care îi apreciază pe pacienții noștri pentru forța de care dau dovadă și care se lasă inspirați de poveștile de viață ale celor care găsesc puterea să zâmbească, să lupte, în ciuda diagnosticului.

Am alergat și anul acesta cu Ciprian, o spun de fiecare dată: eu sunt alergătorul, el este campionul. Tot ca de fiecare dată, am parcurs km cu zâmbetul pe buze, pe mine Ciprian mă inspiră să văd viața altfel. Paradoxal, deși e o competiție de alergare, de efort, mă ajută să îmi propun să reduc viteza în viața de zi cu zi, să iau lucrurile mai ușor, spune Doru Todoruț care în aproape 10 ediții a făcut echipă cu Ciprian.

Sprijin pentru #Eroine a fost, printre alte persoane din spațiul public, și Carmen Brumă, care nu s-a aflat la prima experiență de genul acesta. E o bucurie să poți să dai din timpul tău celor care stau în permanență cu frica de viitor la purtător – despre cum arată acesta, cât de lipsit de dureri poate să fie. Pare ca noi  îi încurajăm, dar de fapt pentru mine e exact invers.  Ele mă încarcă pe mine cu motivație, putere ,energie și consțiinta faptului  că putem face multe și că trebuie să ne bucurăm, să prețuim mai mult ce avem, cum suntem, spune aceasta.

 

Alte persoane publice care au însoțit pacienții HOSPICE pe parcursul cursei: Andrei Roșu, Alex Dona, Daniel Nițoiu, Christina One, Andra Marinescu, Raluca Kișescu, Gianina Corondan, Marius Ioniță, Roxana Niculae, Emanuel Cîrstea.

 

Alergătorilor care au optat pentru una dintre curse (2,5 km, 10 km, 21 km, ștafetă, 42 km), li s-au adăugat sutele de donatori care i-au susținut pe conturile de Galantom, zecile de voluntari, sponsorii, partenerii și prietenii fundației. Zecile de voluntari au fost gazdele alergătorilor, atât la cortul HOSPICE, cât și la punctul de hidratare.

 

Pentru imagini de la ediția de anul acesta a maratonului, testimoniale ale alergătorilor sau susținătorilor Team HOSPICE, încurajări și povești ale adulților și copiilor aflați în îngrijirea HOSPICE Casa Speranței, ne puteți urmări pe conturile noastre de Facebook și Instagram.

 

Sponsori: Kaufland România, Servier, Michelin România, BCR, Leviatan Design, Ubitech, Coca-Cola HBC România, Bearing Point, Fair Value, Regnology, Mass Mutual, Auto Cobălcescu, Engie, Kellogg, Tremend Software Consulting.