București, 1 iulie 2016

Charity Bank, instituție britanică specializată în acordarea de împrumuturi organizațiilor caritabile și întreprinderilor sociale, i-a decernat miercuri, 29 iunie 2016, premiul Change Maker of the Year președintelui HOSPICE Casa Speranței, Graham Perolls, cel care a înființat organizația în 1992, la Brașov.

Premiul i-a fost acordat lui Graham Perolls pentru „munca sa neobosită din ultimii 25 de ani dedicată furnizării de îngrijire paliativă și de tip hospice, începând cu 1992 în România și continuând cu Serbia în 2006 și Moldova în 2008. Echipa sa a facilitat îngrijirea a 30.000 de pacienți și furnizarea de training pentru 20.000 de specialiști din domeniul medical în Europa Centrală și de Est” se arată în comunicatul Charity Bank.

Până în prezent, Hospices of Hope a strâns peste 20 de milioane de lire sterline în Marea Britanie pentru organizațiile partenere: HOSPICE Casa Speranței din România, BELhospice din Serbia și Hospice Angelus din Republica Moldova. Un împrumut primit de la Charity Bank a fost folosit la deschiderea unui bistro și a unui charity shop pentru strângere de fonduri în Otford, Kent, unde se află sediul Hospices of Hope. De-a lungul timpului, activitatea de fundraising în România s-a consolidat, astfel că în 2015 doar 8% din veniturile HOSPICE Casa Speranței au provenit din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

„Indiferent că suntem sau nu membri ai Uniunii Europene, organizația noastră aduce speranță unora dintre cei mai marginalizați oameni din Europa. Este un privilegiu uriaș că putem schimba viețile copiilor și adulților care se luptă cu o boală incurabilă sau cu o boală cu prognostic de viață limitat. Katia, o tânără pacientă ce suferă de distrofie musculară, a primit de curând o bursă la Universitatea din Manchester pentru a studia psihologia și suntem extrem de mândri de realizările ei” a declarat Graham Perolls.


HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mo

bile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 24 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 20.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro.