Comunitatea de gameri din România a strâns, în weekend, peste 11.000 de euro pentru o cauză caritabilă. Eveniment în premieră în România, maratonul de gaming și fapte bune organizat de Nexus-2 pe 16 februarie a avut drept cauză beneficiară HOSPICE Casa Speranței și susținerea serviciilor de îngrijire paliativă oferite gratuit de fundație.
Organizatorii au pregătit o zi de sâmbătă plină de surprize pentru fanii sporturilor electronice. De-a lungul zilei, peste 350 de persoane au fost prezente la sediul Nexus, la primul maraton de gaming caritabil. Pasionații de gaming, dar și profesioniștii care au vrut să facă în același timp și o faptă bună au participat la competițiile de PUBG, FIFA 19 si Mortal Kombat XL. Fiecare joc a avut regulamentul său și propriile premii din partea partenerilor Nexus.
Totodată, un stream caritabil a fost organizat direct din camera de Bootcamp Nexus Gaming, de unde s-au alăturat streameri precum Ovidiu “Ovvy” Pătrașcu, Dani “CipFlixTV” Vâncu, Gheorghe „Skaaro” Stamate, Marius „Brosh” Tănase, Caraba „SpeezyX9”, Dan Sebastian „NVY” Borza, Paul “Werty” Bolog, Costin “jaxi” Vrinceanu, Antonia “Nuckle” Haralambie. Cosmin Nedelcu (Micutzu), invitat special al evenimentului, s-a alăturat streamerilor pentru un joc amical cu Ovidiu “Ovvy” Pătrașcu, campionul mondial la FIFA. În total, peste 8.500 de persoane au urmărit pe parcursul zilei streamul caritabil, unde au avut posibilitatea de a face donații pentru HOSPICE.
Din vânzarea biletelor și din donațiile de pe stream, Nexus a strâns peste 11.000 de euro pentru HOSPICE Casa Speranței. Cu ajutorul acestei sume, HOSPICE poate asigura gratuit pentru pacienții copii și adulți care înfruntă o boală incurabilă 60 de zile de internare în unitățile cu paturi ale organizației, 70 de vizite la domiciliul pacienților și aproape 200 de participări în centrele de zi.
“Ce s-a întâmplat în weekend a fost mai mult decât un maraton de gaming și fapte bune, a fost o zi în care fiecare euro donat a însemnat entuziasm general, o zi în care tinerii au întrebat responsabil ce înseamnă paliația și ce se întâmplă cu banii lor, o zi în care o comunitate întreagă a făcut bine cu multă, foarte multă bucurie. Le mulțumim tuturor celor care au contribuit și au demonstrat încă o dată că TeamHOSPICE nu este doar despre sporturile clasice, este despre solidaritate, implicare și despre a face bine acolo unde e atât de mare nevoie”, a declarat Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranței.
“Implicarea socială poate fi un liant puternic între oricine și orice domenii și iată că o cauză puternică a fost liantul între sportul electronic și sportul tradițional. A fost un eveniment pilot pentru toată lumea și suntem încântați de succesul pe care l-a avut și recunoscători tuturor celor care au contribuit la această reușită. Pentru jucătorii tineri, în particular, este important să învețe despre implicare și responsabilitate socială și că pot face bine în cele mai diverse moduri, chiar și atunci când se joacă la calculator, de aceea ne gândim deja la următoarea ediție și cum putem crește acest eveniment”, a subliniat Alexandru Ion, Managing Partner la Nexus Gamer Pub.
Pentru a încuraja participarea la primul maraton de gaming caritabil, partenerii de la Nexus au gândit, alături de producătorii de hardware din industrie, un sistem de premii prin care a fost răsplătită implicarea socială. În cadrul evenimentului, a fost construit un PC ultra-performant, dăruit de Nexus celui mai generos donator (2.800 euro donați pe stream).
Despre HOSPICE Casa Speranței
HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.
Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. În 2019, HOSPICE va inaugura centrul socio-medical de la Adunații Copăceni, primul din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 27 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 30.000 de copii și adulți cu boli incurabile, cât și familiilor acestora.
Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație ( https://www.hospice.ro//doneaza/ ). Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.
Pentru că toate serviciile oferite de HOSPICE sunt gratuite, ne bazăm pe sprijinul și pe implicarea comunității – iar în această perioadă cea mai la îndemână modalitate este redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, plătit deja statului, către HOSPICE, fără niciun cost suplimentar.