Aproape 250 de invitati au fost prezenţi joi seara la “Roaring 20s” Edelweiss Dinner, cel mai important eveniment caritabil al anului organizat de HOSPICE Casa Speranţei.

A fost o seară cu artă și fapte bune, în beneficiul miilor de copii și adulți care înfruntă un diagnostic incurabil. Prietenii, partenerii, sponsorii, donatorii și susținătorii cauzei îngrijirii paliative în România au participat la eveniment, iar bunătatea și generozitatea acestora se traduce în sprijin pentru pacienții HOSPICE. Fundația va putea asigura astfel 14 zile de internare în unitățile cu paturi ale organizației pentru 120 de pacienți, 1.700 de vizite multidisciplinare la domiciliul pacienților și 2.500 de participări în centrele de zi.

“Roaring 20s” Edelweiss Dinner a avut loc pe 7 iunie în elegantul restaurant Flavours in the Garden și a fost prezentat de Sanda Nicola și Mihai Rădulescu, gazdele perfecte pentru cei prezenţi.

Regizorul şi coregraful Răzvan Mazilu – unul dintre cei mai importanţi artişti români ai momentului –  împreună cu echipa sa le-au propus invitaților o călătorie incitantă în lumea strălucitoare a anilor ’20.  De asemenea, Smoothie & The Urbans au oferit un show vibrant, iar Bianca Oneț i-a încântat pe invitați cu vocea sa seducătoare.

Invitații la “Roaring 20s” Edelweiss Dinner au avut parte, pe lângă o seară artistică de excepție, și de o cină gourmet și de băuturi rafinate.  De asemenea, evenimentul a inclus și o licitație cu strigare, în urma căreia participanții şi-au putut adjudeca obiecte-unicat și experiențe inedite. Licitația fără strigare s-a desfășurat prin intermediul fișelor.

Printre invitați s-au aflat mulți susținători ai cauzei îngrijirii paliative în România, printre care Prințul Grigore Ghyka, Nicholas de Roumanie, ambasadorul Statului Israel în România, Excelența Sa, doamna Tamar Samash, Consulul Republicii Chile în România, Rodrigo Guzmán Barros, precum si doamna Gladys Abankwa-Meier-Klodt, soția ambasadorului german la București.

Pe scenă au urcat Graham Perolls, președinte fondator al HOSPICE Casa Speranței, precum și Mirela Nemţanu, CEO HOSPICE, care le-au vorbit invitaților despre schimbarea pe care, de mai bine de un sfert de secol, fundația o aduce în viețile celor care suferă de boli incurabile. Dr. Diana Loreta Păun , consilierul de Stat – Departamentul Sănătate Publică – a felicitat HOSPICE pentru cei 26 de ani de activitate în România și a transmis un mesaj puternic din partea Administrației Prezidențiale: îngrijirea paliativă este încă un domeniu greu încercat în România, însă împreună putem aduce speranță și putem face cu adevărat o schimbare în viața celor greu încercați. Un alt moment emoționant al serii a fost filmulețul despre Maria, mica noastră pacientă, pentru care HOSPICE a devenit o a doua casă, în care se poate bucura din nou de copilărie.

Fondurile strânse la “Roaring 20s” Edelweiss Dinner sunt dedicate asigurării de servicii gratuite copiilor și adulților care înfruntă o boală incurabilă. Datorită celor care cred în cauza HOSPICE, îngrijirea paliativă va juca un rol important atât în viețile celor cu o astfel de afecțiune, cât și în ale celor care le sunt alături.

Mulțumim sponsorilor care ne-au fost alături la Roaring 20s Edelweiss Dinner  : CTP Romania, Globalworth, Catena, CBRE Romania, Kaufland Romania, WDP Development Romania, Suvoda, Carrefour Romania, Element Developement, Gameworld, GSK Romania, Global Vision, EIT Sucursala Formul Auto Importator Volvo Cars, Coca Cola HBC Romania, Lowe and Partners, Cushman & Wakefield Echinox, BestEvent, Tucă, Zbîrcea şi Asociaţii

De asemenea, mulțumirile noastre se îndreaptă către toți cei care au susținut organizarea Roaring 20s” Edelweiss Dinner și cauza HOSPICE prin donații, participarea la licitații sau completarea de pledge-uri.

Fotografii din seara evenimentului găsiți pe pagina de Facebook a HOSPICE Casa Speranței (https://www.facebook.com/HOSPICECasaSperantei/ ).

Pacienții care înfruntă o boală incurabilă au nevoie de îngrijire continuă și urgentă. În România, peste 170.000 de persoane au nevoie în fiecare an de îngrijire paliativă, însă doar 9% au acces la aceste servicii. Pentru a ajunge la un număr cât mai mare de pacienți, avem nevoie în continuare de implicarea comunității.

Puteți susține cauza îngrijirii paliative trimițând un SMS la 8844 cu textul TIMP sau accesând una din metodele de donare disponibile pe site-ul HOSPICE (detalii pe https://www.hospice.ro//doneaza/).


Despre HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.  

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 26 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 26.000 de copii și adulți cu boli incurabile. 

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație ( https://www.hospice.ro//doneaza/ ).

Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.