#TeamHOSPICE, cea mai numeroasă și optimistă comunitate sportivă care susține o cauză socială, a participat în weekendul 11-12 mai la Bucharest Half Marathon 2019, în numele pacienților care înfruntă un diagnostic incurabil aflați în grija HOSPICE Casa Speranței.

Cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor și al alergătorilor, HOSPICE Casa Speranței a strâns fonduri de peste 300.000 de lei în cadrul evenimentului sportiv. Cu această sumă, HOSPICE poate asigura gratuit pentru pacienții adulți și copii care suferă de boli incurabile 320 de zile de internare în spitalele organizației, 390 de vizite la domiciliul pacienților și 1.000 de participări în centrele de zi ale fundației.

Fie că vorbim de cursa populară, de cea individuală, de ștafetă, de cursa de 21 de km sau de cursa copiilor, în total, 800 de alergători #TeamHOSPICE au făcut pași mari pentru speranță, în weekend, pentru copiii și adulții aflați în grija HOSPICE. Lor li se adaugă sutele de donatori care i-au susținut pe conturile de Galantom, pacienții care au participat la cursa populară, angajații HOSPICE, zecile de voluntari, sponsorii, partenerii și prietenii fundației.

Doi copii în scaun cu rotile au fost prezenți și ei la start, pentru a demonstra că nicio linie de sosire nu e imposibil de trecut, atunci când ai prieteni aproape. Anuța și Cipri, pacienți HOSPICE, au făcut echipă cu Tudor Colțan și Ciprian Rogojan la cursa persoanelor cu dizabilități. De asemenea, din #TeamHOSPICE au făcut parte #Eroinele: 40 de paciente HOSPICE – femei curajoase, care înfruntă sau au înfruntat cancerul, au alergat la cursa de 3 km, antrenate de Ciprian Marica și motivate de Dorian Popa.

“Ne bucurăm să vedem cum întreaga comunitate TeamHOSPICE crește de la an la an, cum oameni buni vin să ne cunoască și apoi ne devin prieteni. Ce s-a întâmplat acest weekend a fost mai mult decât un semimaraton, a însemnat o poveste despre implicare, solidaritate și bucurie, în cele mai frumoase forme. În Team HOSPICE au fost sute de participanți, de toate vârstele, din domenii variate, din orașe mai mici sau mai mari, persoane publice sau companii, toți cu dorința comună de a alerga pentru a fi alături de cei care au cel mai mult nevoie de sprijinul nostru, copiii și adulții afectați de o boală incurabilă. Le mulțumesc din inimă tuturor celor care au alergat, au donat, au susținut Team HOSPICE și cauza îngrijirii paliative. Generozitatea lor se traduce în îngrijire paliativă gratuită pentru copiii și adulții care înfruntă un diagnostic incurabil”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv al HOSPICE Casa Speranței.

Mulțumim sponsorilor:

Kaufland Romania, United Media Romania, EIT Forum Auto- Distribuitor Volvo in Romania, Ekol Logistics 4.0

și partenerilor:

Engie Romania, Edenred, BearingPoint, Tremend Software Consulting, Happy Advertising, FairValue Consulting, Coca Cola HBC, Oracle, Hervis, Ted’s Coffee, Wall-Street,Bergenbier, Momentos, Wolf-e, Nexus, Think Digital, Globalworth, Legal Runnars, Intercontinental, Ziare.com, Global Vision Property Management, Pharma 1, Global Influencers, Romanian Football Legends.

Pentru imagini de la eveniment, testimoniale ale alergătorilor sau susținătorilor Team HOSPICE, încurajări și povești ale adulților și copiilor aflați în îngrijirea HOSPICE Casa Speranței, ne puteți urmări pe conturile noastre de Facebook și Instagram.