#TeamHOSPICE, cea mai numeroasă și optimistă echipă care susține o cauză umanitară, a participat în weekendul 12-13 mai la Volkswagen Bucharest Half Marathon 2018, în numele pacienților care înfruntă un diagnostic incurabil aflați în grija HOSPICE Casa Speranței.

În total, cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor și al alergătorilor, HOSPICE a adunat fonduri de peste 300.000 de lei în cadrul evenimentului sportiv. Aproape 70.000 de lei din suma totală reprezintă fonduri strânse prin intermediul conturilor create de membrii Team HOSPICE pe paginile lor de galantom (http://hospice.galantom.ro/event-projects/view?id=1226) și donații individuale.

Cu această sumă, HOSPICE poate asigura gratuit pentru pacienții adulți și copii care suferă de boli incurabile 330 de zile de internare în unitățile cu paturi ale organizației, 390 de vizite la domiciliul pacienților și 1.000 de participări în centrele de zi ale fundației.

Fie că vorbim de cursa populară, de cea individuală, de ștafetă, de semimaratonul de 21 de km sau de cursa copiilor, 700 de alergători îmbrăcați în tricoul verde speranță au alergat sub sloganul „Contra cronometru, pentru timpul lor!”.  Aceștia au fost susținuți pe conturile lor de galantom de sute de prieteni care au donat pentru ca pacienții HOSPICE să beneficieze de sprijin și îngrijire paliativă.

Șase copii, pacienți HOSPICE, au fost prezenți și ei la start, pentru a demonstra că nicio linie de finiș nu e imposibil de trecut, atunci când ai preteni aproape. Ciprian, copil pacient, a făcut echipă cu Doru Todoruț, care l-a împins la cursa adolescenților. Duminică, Ana Baniciu și Anunța, mica sa prietenă de la HOSPICE, au participat împreună la cursa populară. Tot la cursa de 3km au fost Ștefi, Alex, Robert și Claudiu – micii pacienți de la HOPSICE –  care participat împreună cu Andrei Roșu, Marius Alexe, Vasile Oșean și Claudiu Belețoiu.

De asemenea, din #TeamHOSPICE au făcut parte și 25 de paciente HOSPICE – femei curajoase care au privit boala direct în față, i-au transmis că nu le definește un diagnostic oncologic și au continuat să lupte (le puteți citi scrisorile-manifest pe hospice.ro/eroinele ). Într-o declarație puternică de perseverență, cele 25 de #Eroine au transformat cursa populară într-un mars al demnității și speranței.

Zeci de voluntari și prieteni optimiști ai HOSPICE au fost gazdele alergătorilor, atât la cortul HOSPICE, cât și la punctul de hidratare. Convinși de faptul că fiecare copil și adult are dreptul să fie optimist și fiecare picătură de tratament paliativ poate schimba puțin din destinul cuiva încercat de o boală incurabilă, numeroase personalități din viața publică au fost alături de #TeamHOSPICE, pe traseul sau la cortul din Piața Constituției:  Nicolae de Roumanie și Alina de Roumanie, Ana Baniciu, Carmen Brumă, Oana Botezatu, Cristina Cioran, Gianina Corondan, Oana Dobre, Florin Grozea, Sanda Nicola, Mihai Rădulescu, Analia Selis, Răzvan Suma, Shurubel, Doru Todoruț, Emma Zeicescu.

Și în acest an, mai multe companii și-au creat propriile echipe de alergători în Team HOSPICE. Și pentru că pacienții HOSPICE ne încarcă cu energie în fiecare zi, la linia de start au fost prezenți și angajați ai HOSPICE, precum și directorul executiv al HOSPICE Casa Speranței, Mirela Nemțanu.

“Acest eveniment a însemnat pentru noi mai mult decât o competiție de alergare, a fost un semimaraton de solidaritate: 700 de alergători, șașe copii în scaun cu rotile care și-au văzut împlinit visul de a termina un semimaraton, 25 de Eroine care ne-au predat o lecție de perseverență, sute de oameni care au donat pe galantom, sponsori, parteneri, susținători, voluntari – cu toții cu dorința comună de a fi alături de cei care au cel mai mult nevoie de sprijinul nostru, copiii și adulții afectați de o boală incurabilă.

Ne bucurăm să vedem cum întreaga comunitate TeamHOSPICE crește de la an la an, iar imaginea cu mica noastră pacientă în scaun rulant – înconjurată de voluntari, Eroine și alergători veniți de departe – este imaginea solidarității care există în Team HOSPICE. Muțumim din inimă tuturor celor implicați! Datorită lor vom putea oferi servicii de calitate pentru tot mai mulți oameni aflați în nevoie ”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv al HOSPICE Casa Speranței.

Pentru imagini de la eveniment, testimoniale ale alergătorilor sau susținătorilor Team HOSPICE, încurajări și povești ale adulților și copiilor aflați în îngrijirea HOSPICE Casa Speranței, ne puteți urmări pe conturile noastre de Facebook și Instagram.

Fondurile strânse în cadrul evenimentului, dar și cele adunate de alergătorii din Team HOSPICE pe platforma galantom.ro, sunt dedicate asigurării de servicii gratuite copiilor și adulților care înfruntă o boală incurabilă. Datorită celor care cred în cauza HOSPICE, îngrijirea paliativă va juca un rol important atât în viețile celor cu o astfel de afecțiune, cât și în ale celor care le sunt alături.


HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.  

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 26 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile. 

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație ( https://www.hospice.ro//doneaza/ ).

Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.