Pe 30 – 31 octombrie, #Team Hospice s-a reunit la Maratonul București 2021, locul în care faptele bune se fac în pas de alergare. Este pentru al treisprezecelea an consecutiv când alergătorii, donatorii și suținătorii participă la acest eveniment sportiv menit să aducă speranță pacienților care înfruntă un diagnostic incurabil.

 

Fonduri de peste 360.000 de lei. 400 de pacienți vor fi tratați la domiciliu de echipa multidisciplinară

În cadrul evenimentului sportiv desfășurat fizic, cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor și al alergătorilor, HOSPICE Casa Speranței a strâns fonduri de peste 360.000 de lei. Cu această sumă, HOSPICE poate asigura, în mod gratuit, pentru pacienții adulți și copii care înfruntă boli incurabile: 250 zile de internare în unitățile cu paturi ale organizației, 400 de vizite la domiciliul pacienților și 690 de participări în centrele de zi. Dincolo de aceste cifre sunt destine, sunt adulți și copii care vor avea astfel acces la servicii de îngrijire paliativă, servicii al căror rol este să asigure calitate vieții.

 

O echipă multisciplinară și la maraton

Alergătorilor care au optat pentru una dintre curse (5km, 10 km, 21 km, ștafetă, 21 km, 42 km), li s-au adăugat sutele de donatori care i-au susținut pe conturile de Galantom, zecile de voluntari, sponsorii, partenerii și prietenii fundației. Printre alergători, s-au numărat și o mulțime de personalități din viața publică, a căror motivație de participare s-a datorat cauzei, poveștilor pe care simt că le pot schimba. Zecile de voluntari au fost gazdele alergătorilor, atât la cortul HOSPICE, cât și la punctul de hidratare.

“Da, Maratonul București e o competiție sportivă, dar pentru Team HOSPICE e o competiție a faptelor bune. Și e motivant să vezi cum atât de mulți oameni sunt ÎMPREUNĂ pentru SPERANȚĂ: alergători, donatori, sponsori, parteneri, susținători, voluntari. Evenimentul e cumva și terapeutic pentru noi, ne dăm seama că HOSPICE e un spirit, că suntem mulți, că #HOSPICEsuntemtoti. Le mulțumim din inimă tuturor celor implicați! Datorită lor, avem resursele necesare pentru a fi încă o perioadă alături pacienților noștri pentru care îngrijirea paliativă înseamnă atât de mult – alinare, demnitate”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

 

Cursele virtuale, șansa ca binele în pas de alergare să se facă de oriunde!

În intervalul 30 octombrie – 14 noiembrie, alergătorii care vor să susțină cauza HOSPICE pot alerga pe trasee alese de ei înșiși, dovada alergării poate fi o poză sau un printscreen de pe telefon. Se poate alerga cu orice aplicație de tracking (Strava, MapMyRun etc).

 

Pentru imagini de la ediția de anul acesta a maratonului, testimoniale ale alergătorilor sau susținătorilor Team HOSPICE, încurajări și povești ale adulților și copiilor aflați în îngrijirea HOSPICE Casa Speranței, ne puteți urmări pe conturile noastre de Facebook și Instagram.

 

Sponsori:

Kaufland România

EIT Sucursala Forum Auto Importator Volvo Cars

Tremend Software Consulting

KPMG Romania

Roche Romania

VLG RO

Coca-Cola HBC

Bluespace Technology

Heineken

Fundația Globalworth

Leviatan

Ubitech

Cascara Coffee Shop