Aproape 700 de alergători antrenați în fapte bune vor participa pe 12 și 13 mai la Volkswagen Bucharest Half Marathon 2018, în numele pacienților care înfruntă un diagnostic incurabil aflați în grija HOSPICE Casa Speranței.
Sub sloganul „Contra cronometru, pentru timpul lor!”, #TeamHOSPICE este cea mai mare și mai optimistă echipă care susține o cauză umanitară la cel mai important eveniment sportiv din București în această primăvară. Fie că vorbim de cursa populară, de cea individuală de 10 km, de ștafetă sau de semimaraton,, echipa optimiştilor în tricou verde – tricoul speranţei – va fi prezentă la linia de start. Și pentru că niciodată nu e prea devreme să le arătăm celor mici cât de important e să ne implicăm și să ajutăm atunci când e nevoie, la start vor fi și copii și chiar bebeluși în tricoul #TeamHOSPICE.
O premieră în acest an o reprezintă faptul că alergătorii #TeamHOSPICE vor face pași mari pentru speranță pentru pacienții HOSPICE, dar și alături de aceștia. Pacienții sunt cei care știu cel mai bine realitatea unui diagnostic greu și nevoia de îngrijire paliativă. Pentru a da un exemplu și pentru a le mulțumi celor care îi sprijină, mai mulți copii și adulți beneficiari ai serviciilor HOSPICE vor fi la linia de start pe 12 și 13 mai.
Doru Todoruț de la Deepcentral va participa la cursa populară intr-o maniera inedita, deoarece va alerga alături de Ciprian, unul dintre beneficiarii HOSPICE Casa Speranței. Și Ana Baniciu va participa la cursa alături de Anuța, mica sa prietenă de la HOSPICE. Claudiu, Alex, Ștefi și Robert – de asemenea copii pacienți – au fost cei mai mari fani ai băieților de la Atlantic4, i-au încurajat și au urmărit cu sufletul la gură aventura acestora peste Ocean. La semimaraton, vor face echipă cu Andrei Roșu, Marius Alexe, Vasile Oșean și Ionuț Olteanu. Toți cei sașe copii se află în scaune rulante și își doresc să arate lumii că, dacă ai prieteni aproape, nicio linie de finiș nu e imposibil de trecut.
La rândul lor, 25 de paciente HOSPICE – femei curajoase care au privit boala direct în față, i-au transmis că nu le definește un diagnostic oncologic și au continuat să lupte – vor participa la semimaraton. Într-o declarație puternică de curaj și perseverență, #Eroinele vor îmbrăca tricoul #TeamHOSPICE și vor parcurge distanța de 3km într-un mars al speranței (le puteți citi scrisorile-manifest pe hospice.ro/eroinele ).
Totodată, numeroase personalități ale vieții publice susțin Team HOSPICE și își dedică alergarea celor care înfruntă un diagnostic greu: Nicolae de Roumanie și Alina de Roumanie, Ana Baniciu, Carmen Brumă, Adina Buzatu, Oana Botezatu, Cristina Cioran, Gianina Corondan,, Florin Grozea, Mihai Rădulescu, Analia Selis, Răzvan Suma, Shurubel, Doru Todoruț, Emma Zeicescu. Alături de aceștia vor alerga, bineînțeles, și ambasadorii oficiali ai fundației: Sanda Nicola și Alex Dona.
Din Team HOSPICE fac parte mulți din alergătorii care au susținut și în trecut cauza și au văzut cât de important este pentru copiii și adulții cu boli incurabile să beneficieze de îngrijire paliativă gratuită, la cele mai înalte standarde. Și pentru că pacienții HOSPICE ne încarcă cu energie în fiecare zi, la linia de start vor fi prezenți și angajați ai HOSPICE, precum și directorul executiv al HOSPICE Casa Speranței, Mirela Nemțanu.
“Alergarea în #TeamHOSPICE nu este doar despre depășirea propriilor limite și despre lupta cu timpul sau distanța, ci este mai ales despre speranță și despre a face bine celor care trec printr-un moment greu și au nevoie de sprijin. Este minunat să vezi că sute de oameni sunt solidari și se așază la linia de start pentru un scop comun: demnitate și speranța pentru pacienții HOSPICE. Voi alerga și eu în #TeamHOSPICE pe 13 mai, alături de Ștafeta Optimiștilor, pentru a strange fondurile necesare susținerii serviciilor pe care HOSPICE le oferă gratuit miilor de copii și adulți care înfruntă o boală incurabilă”, a punctat Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE.
Dacă nu te-ai putut înscrie anul acesta la Bucharest Half Marathon, te invităm să susţii alergătorii înscrişi în Team HOSPICE şi să faci o donaţie pe paginile lor de galantom – http://hospice.galantom.ro/event-projects/view?id=1226 . Orice sumă ajută HOSPICE să ofere pacienților îngrijire și clipe demne alături de cei dragi. Intră pe Team HOSPICE sau urmărește-ne pe Facebook și Instagram şi află cele mai noi informaţii despre echipa optimiştilor antrenaţi în fapte bune. Te așteptăm şi în ziua cursei la cortul HOSPICE din Piața Constituției, să facem împreună pași mari pentru speranță!
Fondurile strânse în cadrul evenimentului, dar și cele adunate de alergătorii din Team HOSPICE pe platforma galantom.ro sunt dedicate asigurării de servicii gratuite copiilor și adulților care înfruntă o boală incurabilă. Datorită celor care cred în cauza HOSPICE, îngrijirea paliativă va juca un rol important atât în viețile celor care se confruntă cu o boală incurabilă, cât și în ale celor care le sunt alături.
Despre HOSPICE Casa Speranței
HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.
Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 26 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile.
HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.
Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație ( www.hospice.ro/doneaza ).
Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.