Ediția de anul acesta a Semimaratonului București a constituit o apropiere de evenimentul desfășurat înainte de pandemia de COVID-19. Dovadă stă numărul mare de participanți: 10.000 de alergători au ales să facă bine prin mișcare. Una dintre cele mai mari echipe a fost #TeamHOSPICE, echipă formată din peste 500 de alergători în formă și antrenați pentru fapte bune.

Au susținut cauza îngrijirii paliative, iar gestul lor aduce 300.000 de lei ce urmează a fi investiți în servicii menite să aducă alinare, demnitate, speranță pacienților, adulți și copii, aflați în grija HOSPICE.

Este al doilea an consecutiv în care evenimentul se desfășoară atât fizic, cât și online, însă organizatorii au anunțat deja încheierea sesiunii de înscriere pentru cursele virtuale, motivul fiind numărul foarte mare de solicitări.

 

Km de alergare, transformați în servicii de paliație

210 zile de internare, 33- vizite la domiciliu, 580 de participări în centrele de zi

În cadrul evenimentului sportiv desfășurat fizic, cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor și al alergătorilor, HOSPICE Casa Speranței a strâns fonduri de peste 300.000 de lei. Cu această sumă, putem asigura, în mod gratuit, pentru pacienții adulți și copii care înfruntă diagnosticul unor boli incurabile, 210 zile de internare în unitățile cu paturi ale organizației, 330 de vizite la domiciliul pacienților și 580 de participări în centrele de zi.

Fiecare ediție a Semimaratonului București este, pentru noi, un prilej de a remarca faptul că reușim să transmitem povestea așa cum e ea, reușim să aducem poveștile pacienților în față, în mod clar, deși există multă emoție. Scopul nostru este evident și oamenii ajung să își doreasă să se implice astfel încât noi, la HOSPICE, să ținem zi de zi aproape de obiectivul nostru: să arătăm prețuire pentru fiecare clipă de viață a celor care se zbat. Ca și în anii precedenți, ne-am bucurat de o susținere colectivă și le mulțumim din nou tuturor celor care implicați”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

Alergătorilor care au optat pentru una dintre curse, li s-au adăugat sutele de donatori, care i-au susținut pe conturile de Galantom, zecile de voluntari, sponsori, partenerii și prietenii fundației. Printre alergători, s-au numărat și personalități din viața publică.

 

Doru Todoruț și Ciprian, echipa formată dintr-un alergător și un campion

Startul cursei populare a fost luat și de Doru Todoruț și Ciprian. Doru este cel care de mai bine de opt ediții de semimaraton și maraton îi impinge căruciorul lui Ciprian la evenimentele sportive. Atunci când au luat startul, toți ceilalți alergători i-au aplaudat și încurajat.

“E important pentru mine să fiu aici. De Ciprian mă leagă o prietenie tare frumoasă, iar de HOSPICE mă leagă un respect și o apreciere pe care simt că trebuie să le manifest într-un mod vizibil. Paradoxal, la competițiile de acest gen, cred eu, nu îți trebuie antrenament fizic, dar e nevoie să ai antrenament pentru fapte bune. Să crezi într-o cauză, să simți că trebuie să faci ceva și să te implicit trup și suflet”, spune Doru Todoruț.

Alte persoane publice care au susținut cauza HOSPICE: Andrei Leonte, Andra Marinescu, Raluca Kișescu, Crina Zvobodă.

 

Pentru imagini de la eveniment, testimoniale ale alergătorilor sau susținătorilor Team HOSPICE, încurajări și povești ale adulților și copiilor aflați în îngrijirea HOSPICE Casa Speranței, ne puteți urmări pe conturile noastre de Facebook și Instagram.

 

 

SPONSORI

Kaufland România

Servier Pharma

EIT Sucursala Formul Auto Importator Volvo Cars

Coca-Cola HBC

Ubitech

Leviatan Design

Blue Space TECHONOLOGY

KPMG România

Roche România

AskoGroup

Cascara Coffee