Dragă C.C. – cancer colon

A venit momentul pe care sincer l-am cam evitat, să-ți vorbesc și în scris, căci noi doi mai vorbim din când în când în fața oglinzii.

Așa cum am mai spus, și unii cred că îmi lipsește o “piuliță” “la mansardă”, eu îți sunt recunoscătoare și am ajuns să îți mulțumesc că m-ai ales pe mine să mă confront cu tine și să învăț să trăiesc cu tine.

Îți sunt recunoscătoare pentru că deși nu a fost ușor să primesc un astfel de diagnostic, m-ai forțat să mă mobilizez, să fiu puternică și să am încredere că fiecare dintre noi va fi bine când ne vom despărți – la operație. Primele săptămâni de recuperare au fost grele, dar eram fericită că tu vei sta într-o cutiuță cu parafină, alături de alți “prieteni” de-ai tăi.

Nu sunt supărată că ai apărut în viața mea cu puțin timp înainte de vacanța mea mult visată, în Ibiza. Să știi că m-am distrat, m-am bucurat de viață, de mare, de soare, de tot, dar cel mai mult m-am bucurat că nu ai fost cu mine, deși m-am gândit la tine în fiecare zi.

Dar când am venit din vacanță, veselă optimist, pozitivă, curajoasă, pornită să fac și ultimul pas / chimio – ai vrut să-mi arăți că reziști și m-ai făcut să îmi fie rău de câteva ori. După fiecare ședință, sleită de puteri, simțeam că tu ești tot mai departe și eu tot mai fericită. Să-ți amintesc, ne mai vedeam la doua cocktailuri de citostatice și, așa cum m-ai învățat, #REZIST.

Și la final, dragul meu CC, îți mulțumesc pentru oamenii de care am avut parte de-a lungul “aventurii” noastre. Îți mulțumesc pentru mama mea, care a fost mereu lângă mine, la operație, la recuperare, prima vizită la oncolog, prima ședință de chimio, pentru cele 48 de ore de vărsături, pentru toată susținerea și dragostea pe care o mama o are atunci când copilului ei îi este greu.

Mulțumesc doctorilor, asistentelor, infirmierelor pentru grija și implicarea lor. Mulțumesc celor mai frumoși oameni care mi-au fost alături, că mi-au dat curaj, forță, încredere că o să fie bine.

Și îți mai mulțumesc și ție pentru omul care am devenit, fără modestie ți-o spun, mai bun, mai cald, mai frumos, mai sensibil și mai puternic.

Ioana 33 de ani