Cecilia Petrache are 53 de ani, iar ca asistenta medicala a vazut de toate. Boli care vin pe neasteptate si schimba vieti si oameni, diagnostice teribile, recuperari miraculoase sau finaluri triste, venite prea devreme peste unele destine. Cecilia Petrache a vazut de toate la altii, insa nu ar fi crezut niciodata ca, intr-o zi, va ajunge ea sa fie cea tintuita pe un pat de spital.

Totul a pornit cu o durere de spate, pe care Cecilia Petrache a pus-o pe seama curentului. Apoi a durut-o umarul si, din nou, spatele. Cand calmantele nu au mai potolit durerile pornite in diferite zone din corp, Cecilia Petrache si-a facut un set complet de analize. Peste cateva zile, intinsa pe un pat de spital, avea sa auda un diagnostic care cadea peste sufletul ei ca un blestem: leucemie acuta. „«Ca o sa mor», asta i-au zis medicii sotului meu. Sa se pregateasca de ce e mai rau, pentru ca analizele arata rau, boala e acuta, iar sfarsitul e aproape. Mie mi-au comunicat doar diagnosticul, fara sa intre in alte detalii, dar eu stiam prea bine ce inseamna leucemie acuta“.

Dupa primirea diagnosticului, in mai 2015, viata Cecilei Petrache s-a transformat intr-un lung sir de spitalizari. Dintr-un om perfect capabil sa isi ingrijeasca familia, Cecilia a devenit permanent dependenta de sprijinul celor din jurul ei. „Sotul meu venea, ma schimba, ma spala si nu se plangea de nimic. Iar fiica noastra, Madalina, se gandea doar cum poate face sa ma insanatoseasca, voia ea sa devina donator pentru mama ei. Atunci cred ca am inceput sa lupt cu mai multa indarjire“.

Hotarata sa traiasca, Cecilia Petrache a apucat-o pe un drum pe care si-a gasit si alti aliati. „La HOSPICE sunt inscrisa din toamna anului trecut si pot sa spun, cu mana pe inima, ca am primit de aici un ajutor nesperat. Doamnele de aici ajung la patul tau in doua secunde si au mereu o vorba buna la ele. Te ajuta sa iti recapeti puterile, dar si speranta, si aceste lucruri conteaza foarte mult“.

De cateva luni, Cecilia Petrache a inceput sa primeasca si vesti bune. Rezultatele analizelor ei s-au imbunatatit, starea ei generala s-a schimbat, asa ca medicii au anuntat-o ca, in curand, va putea fi supusa unui transplant. Interventia ar putea sa ii redea Ceciliei Petrache viata pe care a avut-o inainte. „Trebuie sa imi marit fata si sa apuc sa imi cresc nepotii. Astea sunt planurile mele, asa ca astept senina transplantul. Nu mi-e teama si stiu ca voi fi bine.“

 

Cecilia Petrache a beneficiat la HOSPICE de perioade de internare, sedinte de kinetoterapie, consiliere psihologica si sprijin emotional. Ajutorul primit de aici a contribuit la imbunatatirea starii sale de sanatate si, implicit, a facilitat selectarea Ceciliei Petrache pentru transplant. Sprijinul primit de ea se datoreaza si donatorilor Campaniei de FAPTE BUNE. Fii si tu unul dintre cei care duce povestea ei mai departe!

Transforma un gest mic intr-o fapta mare