Sufletul se hrănește doar cu fapte bune, iubire și zâmbete. Și de ce să nu-i dăm ce are nevoie?

Este convingerea care l-a adus pe Ciprian Rotaru la HOSPICE Casa Speranței  în urmă cu mai bine de patru ani și l-a făcut să devină voluntar.

Are 41 de ani și jumătate dintre ei i-a pus în slujba jandarmeriei. E un bărbat masiv și te aștepți să descoperi la el duritatea pe care o impune meseria. Omul are însă un suflet pe măsura staturii sale și se dezvăluie  cu sinceritate, din primele vorbe. ”Mie îmi place să fac oamenii să zâmbească”, mărturisește el.

De fapt, așa a și ajuns la HOSPICE. A văzut suferința și ceva s-a schimbat atunci pentru totdeauna.

Am venit prima oară aici cu un văr de-al meu, care, la 37 de ani, suferea de cancer. Am fost foarte impresionat de felul în care a fost îngrijit și de tot ce se petrecea aici și mi-am zis atunci că aș vrea și eu să ajut, să devin voluntar. Zis și făcut. Am venit cu câteva pietre pe care pictasem flori de colț și am zis că le donez, poate cineva vrea să le cumpere”, își amintește Ciprian.

La statura sa impozantă îți vine greu să ți-l imaginezi lucrând cu delicatețe mărțișoare. Dar el spune cu mândrie că a făcut sute. Pietrele sale cu flori de colț au avut mare căutare la târgul de mărțișoare, unde Ciprian le-a spus povestea iar mulți brașoveni au rezonat și au făcut donații pentru bolnavii îngrijiți la HOSPICE.

A simțit că poate face mai mult pentru cei aflați în suferință și așa a început să vorbească tot mai des despre ce se întâmplă la HOSPICE, în încercarea de a determina cât mai mulți apropiați să completeze formularul prin care redirecționează 2% din impozitul pe venit către organizație.

Îi privesc în ochi și le zic: oameni buni, gândiți-vă că noi suntem oameni sănătoși, ne bucurăm de familie, de concedii, de viață, dar la HOSPICE sunt bătrâni, copii, tineri, bolnavi care au nevoie de ajutorul nostru. Iar acest ajutor nu vă costă nimic, doar 2 minute din timpul vostru”, povestește Ciprian.

Cât de convingător poate fi? Atât de convingător încât 4 ani la rând a strâns cel mai mare număr de formulare de 2% pentru pacienții HOSPICE Casa Speranței, peste 400 de documente pe an. De la colegi de muncă, familie, prieteni, vecini, prietenii prietenilor. A inspirat-o și pe soția sa, care i-a urmat exemplul.

Dacă lumea vede că te duci cu sufletul deschis și le spui cât de mare e nevoia de ajutor și  cum simți tu că poți ajuta împreună cu ei, toate acestea vor găsi ecou în sufletul lor”, spune Ciprian.

Sunt și oameni sceptici, care îl întreabă ce are el de câștigat? Cu siguranță. Dar le răspunde binevoitor că el își culege satisfacția din zâmbetele celor pe care îi ajută.

Pentru că cel mai mult îi place să fie în mijlocul oamenilor, Ciprian este voluntar în evenimente sportive din toată țara, iar anul trecut a organizat pentru cei pasionați Cupa Jandarmeriei la Pescuit, un eveniment care a avut și o componentă caritabilă.

Așa că oriunde l-ați întâlni pe Ciprian, lăsați-vă inspirați de dorința lui de a face bine și de implicarea pe care o arată în tot ceea ce face.