La 43 de ani, Doina Sava a aflat ce inseamna sa lupti pentru propria viata. La zece ani distanta de diagnosticul de cancer la san si de alte incercari sumbre la care a supus-o destinul, Doina Sava emana liniste si spune ca isi traieste cu bucurie si recunostinta fiecare clipa de viata. Este una dintre pacientele care a regasit la HOSPICE puterea de a merge mai departe, senina si dreapta, asa cum a fost toata existenta ei.

A venit la Brasov la saisprezece ani, cu gandul la un loc de munca in fabrica „Rulmentul“, pe care l-a si obtinut la terminarea scolii. Douazeci si opt de ani a facut controlul tehnic al pieselor care ieseau pe banda si a spalat rulmenti cu solutii toxice. „Nu aveam nicio protectie. Spalam rulmentii si inhalam solutia aceea. Nu ne gandeam atunci niciunul ca ne otravim. M-am oprit din munca dupa ce mi-au descoperit cancerul la san“.

In 2006, Doina Sava a trecut prin prima operatie. Sapte ani mai tarziu, era diagnosticata cu cancer ovarian. Cancerul s-a extins si la colon. Pentru fiecare nou diagnostic, medicii au recomandat cateo interventie chirurgicala. Au urmat multe sedinte de chimioterapie, iar Doina Sava spune ca au fost multe momente in care si-a dorit sa renunte la lupta. Nu a facut-o insa niciodata.

Doina Sava este casatorita de peste 30 de ani si are o fata care a plecat de cativa ani in Germania. „E rau cu un singur copil. Sigur daca ai mai multi, pleaca unul, mai vine altul. Ma roade dorul de fata mea de multe ori. Insa sunt bucuroasa daca stiu ca ii merge bine acolo unde e. De altfel, inainte de plecarea in Germania, ea m-a si intrebat daca sa faca pasul. Iar eu i-am spus sa mearga, pentru ca eu sunt bolnava si cu ea aici, si cu ea plecata in Germania“.

Din 2013, Doina Sava vine la HOSPICE Casa Sperantei. Este locul despre care ea vorbeste cu lacrimi in ochi. „Aici am gasit caldura, acea vorba buna care iti lipseste cand te lupti cu boala. Aici am intalnit OAMENI, in adevaratul sens al cuvantului,  si am invatat si eu sa fiu mai om. Am invatat sa ma bucur ca ma trezesc a doua zi, sa ma bucur de fiecare floare pe care o vad, de aer, de soare. Si am invatat ca eu sunt bine, ca sunt mult mai bine decat altii, ca pot sa ma spal, sa merg singura. Sunt bine si am pentru ce sa lupt“.

In ultimii 3 ani, Doina Sava a beneficiat de aproape toate serviciile HOSPICE. Acum, ea continua sa vina saptamanal in Centrul de Zi al fundatiei si sa primeasca ingrijire medicala si consiliere psihologica. Sprijinul primit de ea se datoreaza si donatorilor Campaniei de FAPTE BUNE. Fii si tu unul dintre cei care duce povestea ei mai departe!

Transforma un gest mic intr-o fapta mare