Marius Niculae, Vasile Maftei și Daniel Niculae au participat joi, 19 septembrie, la un antrenament inedit alături de pacienții copii și adulți aflați în grija HOSPICE Casa Speranței.

Pentru că sportul și faptele bune ne aduc împreună, cei trei foști jucători ai echipei naționale le-au făcut o surpriză #Eroinelor și copiilor care se pregătesc să participe la Maratonul București.  Marius Niculae, Vasile Maftei și Daniel Niculae le-au oferit câteva sfaturi pacienților HOSPICE, i-au motivat, au alergat împreună și au împărtășit povești, așa cum face o echipă adevărată.

Pe 12-13 octombrie, Marius Niculae, Vasile Maftei și Daniel Niculae vor îmbrăca tricoul #TeamHOSPICE și vor fi la linia de start a Maratonului București. De asemenea, 40 de Eroine – femei curajoase care au privit boala direct în față, i-au transmis că nu le definește un diagnostic oncologic și au continuat să lupte – vor participa la maraton. Într-o declarație puternică de curaj și perseverență, #Eroinele vor îmbrăca tricoul #TeamHOSPICE și vor parcurge distanța de 3,5 km într-un mars al speranței, antrenate și motivate de sportivi de performanță. Mai mulți copii în scaun rulant, pacienți HOSPICE, vor fi prezenți și ei la start, pentru a demonstra că nicio linie de finish nu e imposibil de trecut, atunci când ai preteni aproape.

Sub sloganul „Contra cronometru, pentru timpul lor!”, #TeamHOSPICE este cea mai mare și mai optimistă echipă care susține o cauză umanitară la Maratonul București.  Fie că vorbim de cursa populară, de cea individuală de 10 km, de ștafetă, de semimaratonul de 21 de km sau de maratonul de 42 de km,  #TeamHOSPICE întrunește peste 700 de alergători, cărora li se adaugă voluntari, sponsori, donatori și o mulțime de susținători.

Cei care doresc să se alăture #TeamHOSPICE și să participe la Maratonul București se mai pot înscrie, până pe 26 septembrie, pe http://bit.ly/2lmp5JR.

Fondurile strânse în cadrul evenimentului și cele adunate de alergătorii din Team HOSPICE pe platforma galantom.ro sunt dedicate asigurării de servicii gratuite copiilor și adulților care înfruntă o boală incurabilă. Datorită celor care cred în cauza HOSPICE, îngrijirea paliativă va juca un rol important atât în viețile celor cu o astfel de afecțiune, cât și în ale celor care le sunt alături.