Cei mai multi pacienti ai HOSPICE beneficiaza de ingrijirea paliativa la domiciliu, acolo unde cei aflati in suferinte se pot bucura de caldura familiei. Dupa prima vizita de evaluare, bolnavul si echipa de ingrijire raman in contact direct, iar frecventa vizitelor este dictata de evolutia bolii.

In cazul in care starea pacientului o impune, acesta poate fi internat intr-una din unitatile cu paturi din Bucuresti sau Brasov. Internarea se face pe o perioada limitata, iar pacientul ale caror simptome s-au imbunatatit si a fost externat poate reveni daca starea sa se agraveaza.

Ambulatoriu HOSPICE Casa Sperantei este un cabinet special in care se acorda bolnavilor asistenta medicala fara ca acestia sa fie internati, fiind totodata locul in care pacientii sunt luati in evidenta si, in fuctie de problemele lor, sunt indrumati spre serviciul de ingrijire la domiciliu, spre sectia de internare sau spre centrul de zi.

Centrele de zi pentru copii si adulti sunt locuri in care pacientii se bucura de intalnirea cu prietenii si in care invata impreuna cu ceilalti cum sa lupte cu teama si singuratatea.

Serviciul de kinetoterapie contribuie la cresterea calitatii vietii bolnavilor incurabili. Exercitiile imbunatatesc mobilitatea, prin actiunea lor asupra musculaturii si a sistemului osos si au efecte benefice asupra aparatului respirator si a sistemului cardio-vascular.

Acest serviciu ii are ca beneficiari nu doar pe pacientii copii sau adulti, ci si pe membrii familiilor acestora, pentru ca tristetea, disperarea, panica si revolta care vin din lupta cu suferinta modifica relatiile dintr-o familie.

De cele mai multe ori, cel afectat de o boala incurabila se lupta si cu lipsurile materiale sau este in imposibilitatea de a se ocupa de obtinerea drepturilor legale, sprijinul fundatiei fiind oferit prin intermediul asistentilor nostri sociali.

Serviciul de consiliere spirituala ajuta atat pacientii, cat si familiile sa treaca mai usor prin incercarile grele ale unei boli incurabile, consilierul spiritual punand beneficiarii in legatura cu preotul sau cu pastorul, in functie de optiunea sau confesiunea religioasa a fiecaruia.

  • Asistenta telefonica si online

Toate serviciile acordate de HOSPICE Casa Sperantei

pacientilor si familiilor acestora sunt GRATUITE