25 DE ANI

DE 25 DE ANI, REDĂM
VALOAREA
FIECAREI CLIPE DE VIATA.

HOSPICE Casa Speranţei – sprijin gratuit și necondiţionat pentru copiii și adulţii cu boli incurabile, din România.

Dacă și tu crezi că niciun om care înfruntă un diagnostic necruţător nu trebuie să fie singur pe acest drum, alătură-te luptei pe care HOSPICE o duce de un sfert de veac pentru România! 

La începutul anilor ’90, conceptul de îngrijire paliativă era complet necunoscut în România. Mai mult, spitalele de stat, singurele unități medicale către care românii se puteau îndrepta în momentul în care aveau o problemă de sănătate, ofereau condiții precare pacienților. Situația era aceeași în cazul secțiilor de oncologie, adică locul în care erau internați cei care erau diagnosticați cu o boală incurabilă. Realitatea dură din acele timpuri l-a determinat pe Graham Perolls, un britanic care vizitase de mai multe ori România, să ia inițiativa de a crea o fundație care avea să schimbe viziunea asupra grijei acordate pacienților cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranței și-a început activitatea în 1992, cu o mică echipă, la Brașov. Ajutorul organizației se îndreptă atunci către cei aflați la finalul vieții, după o lungă suferința și luptă cu un diagnostic necruțător. În timp, îngrijirea paliativă a început să se adreseze tuturor persoanelor cu boli incurabile sau diagnostice grave, cu prognostic limitat de viață. Echipă HOSPICE Casa Speranței s-a mărit, iar organizația a inaugurat, tot la Brașov, în 2002, primul centru cu servicii integrate de acest tip din țara. Peste 12 ani, HOSPICE avea să înființeze un centru similar, mult mai încăpător, la București.

Cei 25 de ani de activitate, pe care HOSPICE Casa Speranței îi aniversează în 2017, au atins existențele a peste 20.000 de oameni și au marcat viețile tuturor celor dragi acestora. Fundația a devenit sprijin pentru cei aflați prinși într-o cursă nedrepta cu o boală incurabilă. Specialiștii organizației au fost și rămân aproape de cei care au nevoie de îngrijire paliativa, prin servicii gratuite, oferite în casele pacienților, la sediile fundației sau în spitalele partenere. Tratamentul, sesiunile de kinetoterapie, activitățile în centrele de zi, internarea în propriile unități medicale, grupurile suport, îndrumarea și consilierea psiho-emoțională sunt menite să readucă bucuria și speranța în viețile celor greu încercați.

După un sfert de veac de existență, Fundația HOSPICE Casa Speranței este recunoscută ca reper în paliaţie și ca model de conduită profesională. Respectul pentru oameni, grija pentru suflet, empatia și compasiunea sunt valorile care ne călăuzesc, pentru că fiecare clipă de viață merită să fie trăită frumos, lângă cei dragi.

Alătura-te acum cauzei HOSPICE. Intră în Campania HOSPICE 25 și redă valoarea fiecărei clipe de viată! Susține serviciile consacrate în cei 25 de ani de activitate HOSPICE: