Proiecte finalizate

Norway Funds – fontul ONG

HCS a derulat un proiect inovator care sa integreze toate serviciile socio-medicale asociate îngrijirii paliative și sa reprezinte un model pentru dezvoltarea ulterioară a serviciilor de paliație în România. Intervențiile propuse au fost structurate pe 3 nivele de competență enunțate în Strategia Națională de Îngrijiri Paliative (autoîngrijire, abordare paliativă, servicii specializate). Obiectiv general: Creșterea accesului la servicii social-medicale de îngrijiri paliative a persoanelor cu boli amenințătoare de viața din București, printr-un centru de excelență integrator de servicii clinice, de consiliere, informare și educaționale

Detalii


HOSPICE – Conexiune pentru îngrijire și compasiune

Ingrijirea paliativa pediatrica-IPP este ingrijirea activa si totala a corpului, mintii si spiritului copilului bolnav si suportul acordat familiei. IPP incepe din momentul diagnosticului bolii, urmarind alinarea suferintei fizice, psihologice si sociale. IPP eficienta se realizeaza de catre o echipa interdisciplinara care include, pe langa profesionisti, familia copilului. IPP are o serie de particularitati. Durata de viata a copiilor afectati de boli incurabile difera, de aceea IPP se poate extinde pe parcursul mai multor ani.

Durata proiectului: 1 iunie 2017 – 28 februarie 2018

Detalii


HOSPICE Casa Speranței adoptă tehnologii informatice și mobile de ultimă generație cu scopul de a dezvolta serviciile oferite bolnavilor incurabili

HOSPICE Casa Speranței, cea mai mare organizație nonprofit din domeniul îngrijirilor paliative, anunță lansarea unui nou proiect finanțat de Fundația Vodafone România, în cadrul programului global Mobile for Good, MobiHope –Creșterea calității vieții și a îngrijirii pacienților cu boli amenințătoare de viață.

Proiectul va contribui la creșterea calității și accesibilității serviciilor de îngrijiri paliative, prin implementarea și dezvoltarea unui sistem complex de management al serviciilor, cu ajutorul tehnologiilor informatice și mobile

Durata proiectului: 1 august 2014 – 31 iulie 2015

 


Dezvoltarea unui sistem integrat de servicii socio-medicale de ingrijire paliativa pentru pacienti cu boli amenintatoare de viata

HOSPICE Casa Sperantei propune un proiect inovator care va integra toate serviciile social-medicale asociate ingrijirii paliative si va reprezenta un model pentru dezvoltarea ulterioara a serviciilor de paliatie in Romania.
Interventiile propuse vor fi structurate pe 3 nivele de competenta enuntate in Strategia Naționala de Ingrijiri Paliative (autoingrijire, abordare paliativa, servicii specializate).


Proiectul „Îngrijim impreuna”

Ingrijim Impreuna se derulează de 7 ani cu  refinantare anuala si vizeaza copiii diagnosticati cu o boala incurabila sau care ameninta viata. Pentru acestia ne dorim sa uşuram povara ingrijirii de catre apartinatori, sa oferim oportunitati pentru voluntariat si sa organizam evenimente speciale.

Parteneriatul cu Fundatia Vodafone Romania a fost initiat inca de la inceputul proiectului. Sustinerea totala a Fundatiei Vodafone Romania in acesti 7 ani a constat in peste 1,3 milioane de euro investiti in programe de ingrijire paliativa. Colaborarea dintre Fundatia HOSPICE Casa Sperantei si Fundatia Vodafone Romania da posibilitatea celor 4 centre implicate in proiect de a raspunde nevoilor pacientilor si familiilor lor, precum si de a-si perfectiona modul de lucru cu persoanele care sufera de o boala incurabila si cu familiile acestora.

Fundatia Vodafone aloca anual 100.000 de euro pentru activitatile de ingrijire paliativa cuprinse in program, derulate in patru centre din tara: Brasov si Bucuresti–HOSPICE Casa Sperantei, Oradea (Hospice Emanuel), Bacau (Asociatia Lumina). In sapte ani de „Ingrijim impreuna“, peste 10.000 de persoane au devenit beneficiari directi si indirecti ai proiectului.


“Proiectul Dragos” aduce o nouă speranță pentru tinerii suferinzi de cancer din România

Multumita unui proiect in valoare de  118.000 Euro oferit de Fundatia Bristol Myers Squibb ca parte a initiativeï pentru Europa centrala si de est “Bridging Cancer Care” si a unei cooperari unice intre Hospices of Hope, o fundatie de caritate din Marea Britanie, partenerul lor roman Hospice Casa Sperantei si doua spitale de pediatrie din Bucuresti: Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii  Marie S.Curie si Institutul Oncologic Dr.Alexandru Trestioreanul.

Cele trei asistente implicate in Proiectul Dragos, sprijinite de un medic specialist si un asistent social vor face vizite in spitale si vor lucra cu personalul spitalului la elaborarea  unui  plan de ingrijire coordonat pentru pacienti, din momentul diagnosticarii pana la externare sau deces.


Dezvoltarea serviciilor de ingrijire pentru limfedem la HOSPICE Casa Speranței Brașov si Bucuresti

Finantator: AVON România

HOSPICE Casa Sperantei impreuna cu AVON Romania deruleaza un proiect de de dezvoltare a serviciilor de ingrijire limfedem pentru pacientele fundatiei din Bucuresti si Brasov. Proiectul a inceput in 2013 si este in derulare si in 2014. Finantarea acordata pentru dezvoltarea acestor servicii este de 30.000 de USD.


T.I.M.P. – Tineri, Informare, Motivatie, Participare

In perioada septembrie 2012- aprilie 2013, liceenii din Colegiile Doamna Stanca si Radu Negru Fagaras participa la proiectul T.I.M.P. (Tineri, Initiativa, Motivatie, Participare) initiat de Fundatia Hospice Casa Sperantei in parteneriat cu cele doua colegii.

In cadrul orelor de dirigentie vom avea ocazia sa discutam despre aspecte ale vietii cotidiene neabordate de programa scolara cum ar fi: dizabilitatea sau boala incurabila ca eticheta sociala, prejudecati asociate anumitor grupuri, grupuri marginalizate etc. Aceste sesiuni sunt o provocare adresata tinerilor liceeni la a oferi mai mult din TIMPul lor in beneficiul comunitatii in care traiesc.  Sesiunile vor fi urmate de o competitie de proiecte inovative prin care sa aducem o schimbare in viata persoanelor afectate de boli incurabile. Poti fii unul din EROII comunitatii tale carora le multumim in cadrul unui eveniment public in Aprilie 2013.

Proiectul este finantat prin programul Fondul de Inovare Civica, o initiativa a FDSC, finantata de CEE Trust si sporsorizata de Raiffeisen Bank.

Parteneri: Colegiul Doamna Stanca Fagaras

Colegiul Radu Negru Fagaras


Pentru ca suntem o organizatie neguvernamentala, una din sursele noastre de finantare o reprezinta fondurile alocate pentru diferite proiecte finantate de parteneri din tara sau din strainatate.

Dezvoltarea unei strategii nationale pentru îngrijirile paliative în România. Proces participativ al societății civile și autorităților publice.
Finanțator: Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe

Perioada desfășurării: 1 Mai 2012- 30 aprilie 2013

Proiectul vizează întărirea capacității societății civile (furnizori de servicii, profesioniști, grupuri de pacienți) de a contribui la elaborarea politicilor publice în domeniul îngrijirii paliative. Această strategie de dezvoltare va fi supusă consultărilor publice și propusă spre aprobare Ministerului Sănătății. Lansarea documentului se va realiza in cadrul unui eveniment național, la București, cu participarea factorilor de decizie și consultanților care sprijină acest proces. Pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților se acordă o atenție specială informării și oferirii asistenței terapeutice în cadrul Centrului de Informare pentru pacienți.

Parteneri:  Asociația Națională de Îngrijiri Paliative, Fundația Hospice Emanuel, Fundația Centrul de Îngrijiri Paliative Casa Soarelui, Asociația Lumina Hospice Casa Albert.


Proiect strategic „Calificări de calitate pentru turism şi îngrijire”

număr ID 77135, finantat de AMPOSDRU
Beneficiarul proiectului: SC Compania de Investitii in Turism SRL
Partener: Fundaţia HOSPICE Casa Sperantei

Activităţile se desfasoara în perioada noiembrie 2010- noiembrie 2011 şi au ca scop facilitarea integrarii pe piaţa muncii a şomerilor din mediul rural şi urban al judeţului Braşov (prioritar: Zărneşti, Codlea, Bran, Fundata, Moieciu, Rasnov). Hospice Casa Sperantei va instrui 56 de persoane în domeniul îngrijirilor la domiciliu şi va asigura consilierea vocationala pentru aceste persoane în găsirea unui loc de muncă.


“East – East – Partnership Beyound Borders”

proiect desfasurat in perioada 15 octombrie 2009 – 30 iunie 2010 si finantat de Fundatia Soros Romania. Urmareste standardizarea curriculei de ingrijiri paliative pentru pregatirea asistentilor medicali.


OSI Educatie (1 septembrie 2009 – 31 august 2010)

proiect finantat de Fundatia Open Society Institute ce urmareste extinderea programelor de educatie prin cursuri pentru cadrele medicale si schimburi de experienta intre oficialitatile diferitelor state din regiune, interesate sa extinda serviciile de paliatie in tarile lor.


“Bridging Cancer Care”

proiect pilot de integrare a ingrijirii paliative in comunitate si in Spitalul Judetean Brasov, desfasurat in perioada 1 septembrie 2009 – 31 august 2011 si finantat de Fundatia Bristol – Myers Squibb. S-a nascut din dorinta de a acoperi cererea tot mai mare de ingrijire paliativa. Urmareste crearea unei echipe mobile de ingrijire care sa aline suferinta bolnavilor incurabili internati in Spitalul Judetean, extinderea serviciului de ingrijire la domiciliu si pentru zona Zarnesti si imbunatatirea comunicarii si coordonarii cu ceilalti colegi din domeniul sanatatii, astfel incat pacientul sa aiba de castigat de pe urma unui sistem care functioneaza.


“Eficienta serviciilor de ingrijiri paliative in Romania”

(mai 2009 – noiembrie 2010), finantat de Fondul ONG


“Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European”

o comunitate europeana din care fac parte Islanda, Lichtenstein si Norvegia. Proiectul initiaza si sprijina dezvoltarea unor servicii de ingrijire paliativa in spitalele publice si sustine Fundatia Hospice Casa Sperantei, acoperind o parte din costurile serviciilor de ingrijire la domiciliu.


Evaluarea costurilor serviciilor de ingrijire paliativa din Romania

proiect desfasurat in cadrul Public Health Budget Monitoring in perioada 1 ianuarie 2009 – 30 decembrie 2009 si finantat de Open Society Institute.


“Nu pierde nicio clipa. Impreuna pentru o mai buna calitate a vietii”

proiect desfasurat in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2009 si finantat de Unicredit Tiriac Bank, care sprijina serviciul de ingrijiri paliative la domiciliu de la Hospice Casa Sperantei din Bucuresti.


“Vreau si eu sa fac miscare”

proiect finantat de Unicredit Tiriac Bank si inceput in anul 2009. Urmareste dotarea serviciului de kinetoterapie pentru pacientii de la HOSPICE Casa Sperantei din Brasov, prin sistemul de “Gift Matching”, in care, la fiecare suma donata de angajat, se adauga o contributie din partea angajatorului .


Finantarea serviciilor noastre de internare,

in proportie de aproximativ 80% prin Casa de Asigurari de Sanatate din Judetul Brasov pentru anul 2018.


Subventionarea componentei sociale a serviciilor HOSPICE Casa Sperantei

prin Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale pentru partea de ingrijire la domiciliu in Brasov si Bucuresti si pentru centrele de zi din Brasov, in anul 2009.


Contributie la asigurarea accesului la servicii de ingrijire paliativa

pentru locuitorii Judetului Brasov, finantata de Consiliul Judetean Brasov (2008 – 2009).


Proiect de infiintare si sustinere a echipelor mobile

de ingrijiri paliative la domiciliu in Fagaras, Zarnesti si zonele invecinate, desfasurat in perioada iunie 2008 – august 2010 si finantat de fundatia de caritate Vitol. Intre timp aceste echipe de ingrijire au devenit realitate si functioneaza din a doua jumatate a anului 2008.


“Parteneri in ingrijire”

finantat de Fundatia Vodafone si inceput in anul 2006. Sprijina acordarea unor servicii sociale de sprijin pentru pacienti si familiile lor, care includ consilierea psihologica, asistenta sociala, organizarea grupurilor de suport si a diferitelor activitati sociale in cadrul unor organizatii specializate in ingrijire paliativa: HOSPICE Casa Sperantei (Brasov si Bucuresti), Hospice “Emanuel” din Oradea si “Casa Albert” din Bacau si incurajeaza implicarea angajatilor Vodafone ca voluntari la Hospice.


Infiintarea de servicii specializate de ingrijiri paliative pentru pacientii cu HIV/SIDA (2006 – 2009)

finantat de Community Fund, fondul loteriei britanice pentru organizatii neguvernamentale.


EXCELENTA IN EDUCATIA IN INGRIJIRI PALIATIVE BMS (31 MARTIE 2021)

Detalii


BENEFICIILE INGRIJIRII PALIATIVE TIMPURII WHPCA (28 FEBR 2021)

Detalii


IMBUNATATIREA STAGIILOR DE INSTRUIRE CLINICĂ PRIN MODEL NORVEGIAN SEED (30 SEPT 2020)

Detalii


CURRICULUM DE INGRIJIRI PALIATIVE PENTRU STUDENTII LA MEDICINA ERASMUS EDUPALL (31 AUG 2020)

Detalii