Redirecționează 3,5% pentru HOSPICE Casa Speranței

Pentru fiecare pacient cu boli incurabile care așteaptă să-i fie deschisă ușa și alinată durerea. Pentru că timpul nu e de partea lui.
Pentru fiecare copil care vrea să înmulțească zâmbetele, nu diagnosticele grave.
Pentru fiecare familie care suferă alături de cei dragi, chinuiți de boală.Cu sprijinul tău, putem să ajungem în continuare la ei!

Data limită pentru depunere: 25 mai 2022

PASUL 1
Completează formularul 230

Descarcă formularul format PDF

și completează-l de mână, cu majuscule, doar la secțiunile:

I.Date de identificare contribuabil
II.2. Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani
(dacă dorești ca decizia de redirecţionare să rămână valabilă și pentru anul următor)
Semnătură contribuabil

Declaraţia de consimţământ este necesară dacă optaţi ca HOSPICE să depună actele în numele dvs.

Dacă doriţi să completaţi manual declaraţia puteţi introduce următoarele date la pct. II.2:

Cod de identificare fiscală: 4921504
Denumire entitate nonprofit: Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei
Cont bancar / IBAN: RO30 RZBR 0000 0600 1220 1968

Completează online

Poţi completa rapid și ușor formularul 230 dând click pe butonul de mai jos. Se va afișa un formular online, iar după completarea acestuia vei primi instant un fișier PDF pentru descărcare, gata de imprimat. Odată ce ai imprimat fișierul, poţi găsi mai jos metodele de depundere.

Vom stoca datele tale personale doar dacă ai bifat una dintre opţiunile de contact. CNP-ul nu va fi stocat sau transmis în nici unul dintre cazuri.


NOTA: Semnaţi cu mouse-ul (sau prin atingere pe dispozitive cu touchscreen) în zona albă de deasupra. Șterge
Informații generale despre HOSPICE Casa Speranței Campanii și evenimente de sprijin pentru fundația HOSPICE Casa Speranței Evenimente sportive organizate de HOSPICE Casa Speranței Am citit și sunt de acord cu Termenii și condiţiile site-ului.

PASUL 2

Semnează formularul

După ce ai descărcat formularul imprimă-l și semnează-l la secțiunea “Semnătură contribuabil”.

PASUL 3

Trimite formularul

pâna la data de 25 mai 2022 poți trimite formularul prin mai multe metode:

 • la unul din sediile fundației noastre, direct sau prin poștă (București– Str. Tămâioarei, nr. 121- 123 sau la Brașov– Str. Sitei, nr. 17 A); noi vom trimite ulterior formularul pentru tine. În acest caz trebuie să includeţi si declaraţia de consimţământ completată.
 • la organul fiscal de care aparții, direct la registratură sau prin poștă, conform adresei din cartea de identitate (lista cu adrese)
 • Prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual , dacă ai semnătură electronică
 • Dacă ai nevoie de ajutor te rugăm să ne contactezi direct

2 ani – valabilitate formular

Dacă bifați căsuța corespunzătoare, formularul 230 va fi valabil 2 ani. Astfel nu mai este nevoie să vă reînnoiți opțiunea de redirecționare anual așa cum s-a întâmplat în anii precedenți.

Normă pe venit (ex: angajați din IT)

Cei care obțin venituri din activități independente impuse pe bază de normă de venit, anul acesta trebuie să completeze declarația 230 pentru a redirecționa 3,5% din impozitul pe venit. Această redirecționare nu o mai pot face doar cu ajutorul declarației unice cum era în anii anteriori (valabil pentru persoanele fizice autorizate care lucrează sub această formă)

Întrebări frecvente

DOAR DACĂ ai un cont creat pe Spațiul Privat Virtual poți completa acest formular direct pe platformă și trimiterea lui se face automat online (nu mai este nevoie sa îl depui în format fizic în altă parte)

 • la unul din sediile fundației noastre, direct sau prin poștă (București– Str. Tămâioarei, nr. 121- 123 sau la Brașov– Str. Sitei, nr. 17 A); noi vom trimite ulterior formularul pentru tine
 • la organul fiscal de care aparții, direct la registratură sau prin poștă, conform adresei din cartea de identitate (lista cu adrese)
 • Prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual , dacă ai semnătură electronică

DA. Dacă formularul completat și semnat în original ajunge la unul din sediile noastre (depus direct la recepție sau trimis prin poștă/curierat) noi îl vom depune la organul fiscal de care aparțineți, până la data limită. Acest lucru se face de către un împuternicit al HOSPICE care depune formularele împreună cu un borderou.

În acest caz trebuie să includeţi si declaraţia de consimţământ completată și semnată.

I.Date de identificare contribuabil
II.2. Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani
(dacă dorești ca decizia de redirecționare să rămână valabilă și pentru anul următor)
Semnătură contribuabil

Dacă doriți să depuneți în original mai multe formulare la administrația fiscală nu puteți face acest lucru. Vă recomandăm însă, dacă aveți această situație, să trimiteți formularele la unul din sediile noastre (datele de contact) și noi le vom expedia ulterior împreună cu un borderou acceptat de administrațiile fiscale din partea organizațiilor beneficiare.

AICI găsești lista cu sediile administrațiilor fiscale (este suficient să dai căutare după localitatea în care ai domiciliul în cartea de identitate și va apărea organul fiscal de care aparții împreună cu adresa unde trebuie trimis/depus formularul 230).

începând cu acest an, opțiunea se bifează în cazul în care doriți distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul datorat pentru același beneficiar pentru o perioadă de 2 ani. Solicitarea poate fi reînnoită după expirarea perioadei de 2 ani.

! Dacă dorești ca acest formular să aibă valabilitate doar pentru 1 an (cum era în anii anteriori) nu trebuie să bifezi această căsuță și în anul următor trebuie să completezi o nouă declarație 230.

Nu este obligatoriu să completezi suma. Dacă nu cunoști suma nu este nicio problemă deoarece organul fiscal va fi cel care va face calculele.

cei care în 2021 au avut următoarele tipuri de venit:

 • venituri din salarii și asimilate salariilor
 • venituri din pensii
 • venituri din activităţi independente/ activităţi agricole, impuse pe bază de normă de venit;
 • venituri din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă;
 • venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real;
 • venituri din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit

Contact Brașov

Oana Toader

0723 246 981 | oana.toader@hospice.ro

Contact București

Cătălina Pătrașcu

catalina.patrascu@hospice.ro