Redirecționează 3,5% pentru construirea Spitalului Speranței

În această perioadă, un gest simplu, care implică un efort de doar câteva minute, ne ajută să construim Spitalul Speranței pentru copiii uitați ai României. Devino Constructor de Speranță și  redirecționează 3,5% din impozitul pe venit plătit deja statului în anul care a trecut.

Data limită de depunere a formularului: 25 mai 2024

Oferă speranță în 3 pași simpli

Completează
formularul 230

Descarcă
PDF-ul

Trimite-l pe e-mail la adresa
hospice@hospice.ro

Devino Constructor de Speranță

Completează formularul 230 cu datele tale personale și trimite-l prin e-mail la adresa hospice@hospice.ro. Noi vom depunde formularul la ANAF în numele tău, iar tu vei primi o notificare scrisă prin care se confirmă redirecționarea celor 3,5% din impozit către Fundația HOSPICE Casa Speranței.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.Semnează din nou
NOTA: Semnaţi cu mouse-ul (sau prin atingere pe dispozitive cu touchscreen) în zona albă de deasupra.

* Am citit și sunt de acord cu Termenii și condiţiile site-ului. * Sunt de acord ca HOSPICE Casa Speranței să depună în numele meu și pentru mine Declarația 230 la ANAF. * Sunt de acord ca HOSPICE Casa Speranţei să prelucreze datele mele de identificare şi de contact în scopul derulării campaniei de redirecționare a 3,5% din impozitul datorat pentru sprijinirea Fundației.
Campaniile HOSPICE Casa Speranţei, inclusiv formularul 230.

NOTĂ: Datele personale completate în formular sunt trimise către HOSPICE Casa Speranţei DOAR în cazul în care bifati opţiunea  privind dorinţa de a fi informat despre campaniile noastre pe viitor. În orice alt caz, informaţiile nu vor fi transmise în nici un fel, doar utilizate pentru a genera local (în browser) un fișier PDF pre-completat.

Descarcă documentele necompletate

Formularul 230 | Declaraţia de consimţământ

Alternative

Dacă dorești să trimiţi formularul alftel decât prin e-mail la adresa hospice@hospice.ro, o poţi face printr-una din metodele de mai jos:

Pe WhatsApp
Trimite-ne Formularul 230 completat și Declaraţia de consimţământ
prin aplicaţia WhatsApp la numărul 0723 246 981

În persoană sau prin poștă

Printează formularul și declaraţia de consimţământ și lasă-le la unul dintre sediile noastre, sau trimite-l prin poștă la una dintre adresele noastre
București– Str. Tămâioarei, nr. 121- 123
Brașov– Str. Sitei, nr. 17 A

La organul fiscal de care aparţii

Printează formularul printat și depune-l la organul fiscal de care aparții, direct la registratură sau prin poștă, conform adresei din cartea de identitate (lista cu adrese)

Prin SPV ANAF

Prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual, dacă ai semnătură electronică

DACĂ OBȚII VENITURI DIN ACTIVITĂȚI INDEPENDENTE

Pentru venituri din alte surse (cedarea folosinței bunurilor, drepturi de autor, PFA etc) completează Declarația Unică. După completarea datelor tale personale adaugă la secțiunea 6, punctul B datele de identificare ale
Fundației HOSPICE Casa Speranței:

Cod de identificare fiscală: 4921504
Denumire entitate nonprofit: Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei
Cont bancar / IBAN: RO30 RZBR 0000 0600 1220 1968

Întrebări frecvente

DOAR DACĂ ai un cont creat pe Spațiul Privat Virtual poți completa acest formular direct pe platformă și trimiterea lui se face automat online (nu mai este nevoie sa îl depui în format fizic în altă parte)

 • pe mail la adresa hospice@hospice.ro
 • Pe WhatsApp, la numărul de telefon 0722 246 981
 • la unul din sediile fundației noastre, direct sau prin poștă (București– Str. Tămâioarei, nr. 121- 123 sau la Brașov– Str. Sitei, nr. 17 A); noi vom trimite ulterior formularul pentru tine. În acest caz trebuie să includeţi si declaraţia de consimţământ completată.
 • la organul fiscal de care aparții, direct la registratură sau prin poștă, conform adresei din cartea de identitate (lista cu adrese)
 • Prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual , dacă ai semnătură electronică
 • Dacă ai nevoie de ajutor te rugăm să ne contactezi direct
 • serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual , dacă ai semnătură electronică

DA. Dacă formularul completat și semnat în original ajunge la unul din sediile noastre (depus direct la recepție sau trimis prin poștă/curierat) noi îl vom depune online în Spatiul Privat Virtual al ANAF. În acest caz trebuie să includeţi si declaraţia de consimţământ completată și semnată.

I.Date de identificare contribuabil
II.2. Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani
(dacă dorești ca decizia de redirecționare să rămână valabilă și pentru anul următor)
Semnătură contribuabil

Dacă doriți să depuneți în original mai multe formulare la administrația fiscală nu puteți face acest lucru. Vă recomandăm însă, dacă aveți această situație, să trimiteți formularele la unul din sediile noastre (datele de contact) și noi le vom încărca în Spatiul Privat Virtual în baza declarației de consimțământ completată și semnată.

AICI găsești lista cu sediile administrațiilor fiscale (este suficient să dai căutare după localitatea în care ai domiciliul în cartea de identitate și va apărea organul fiscal de care aparții împreună cu adresa unde trebuie trimis/depus formularul 230).

Opțiunea se bifează în cazul în care doriți distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul datorat pentru același beneficiar pentru o perioadă de 2 ani. Solicitarea poate fi reînnoită după expirarea perioadei de 2 ani.

Dacă dorești ca acest formular să aibă valabilitate doar pentru 1 an (cum era în anii anteriori) nu trebuie să bifezi această căsuță și în anul următor trebuie să completezi o nouă declarație 230.

Nu este obligatoriu să completezi suma. Dacă nu cunoști suma nu este nicio problemă deoarece organul fiscal va fi cel care va face calculele.

cei care în 2022 au avut următoarele tipuri de venit:

 • venituri din salarii și asimilate salariilor
 • venituri din pensii peste 2000lei
 • venituri din activităţi independente/ activităţi agricole, impuse pe bază de normă de venit;
 • venituri din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă;
 • venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real;
 • venituri din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit

Contact Brașov

Oana Toader

0723 246 981 | oana.toader@hospice.ro