Un singur pat la 550 de copii cu boli incurabile.​

Descoperă poveștile lor și donează! ​

Din păcate, acestea sunt numerele la noi în țară. România găzduiește peste 22 000 de copii cu afecțiuni grave și boli limitatoare de viață și doar 40 de paturi pentru ei. Împreună putem să schimbăm aceste numere. #SpitalulSperanței este un centru de îngrijire paliativă pentru copii unde le vom putea oferi acestora îngrijirile zilnice de care au nevoie, sprijin social, psihologic și spiritual.​

Ajută-ne să oferim cât mai multor copii și ursuleților lor un loc la #SpitalulSperanței!

Poveștile ursuleţilor

Povestea lui Miericel. Ursulețul lui Ștefi

Numele meu era Teddy. Nu prea îmi plăcea nici mie, era mult prea comun! Am ajuns, dintr-o întâmplare fericită, la Ștefi, care m-a botezat Miericel! Asta pentru că toți cei care o cunosc spun că dă pupici lipicioși și dulci ca mierea. Ștefi e minunată, dar uneori devine foarte tristă. Microcefalia o oprește să facă ce își dorește. Mi-a luat ceva timp să îi învăț diagnosticul, dar nu mi-a luat deloc timp să ador cum mă ține în brațe, cum adormim împreună și cum, atunci când mă rostogolesc în somn, mă caută să mă aducă în brațele ei. Aș da orice ca Ștefi să aibă cât mai multe zile vesele și să ne jucăm cât mai mult împreună!

Povestea lui ZmeUrs, ursulețul lui Ionuț

Bună! Numele meu este ZmeUrs și sunt ursulețul lui Ionuț, băiatul cu paralizie cerebrală infantilă și cu brațe de turtă dulce. Mi-ar plăcea să vă povestesc cum că numele îmi vine pentru că sunt un fel de 2 în 1: și zmeu, și urs. De fapt, mă numesc așa pentru că Ionuț a inventat o poveste despre mine care mănânc zmeură cu orice, chiar și cu zmeurică. Dar, am descoperit eu că Ionuț chiar e un zmeu. Are de înfruntat atâtea forțe rele și pe toate le învinge. Merg cu el peste tot: la tratamente, la injecții, prin spitale. El zice că îi dau putere, dar eu știu cum stă treaba: el îmi dă mie putere! Cum altfel aș putea să rezist când îl văd că suferă?

Povestea lui Pișpirel, ursuleţul Dianei

Numele meu este Pișpirel și sunt ursulețul Dianei, fetița cu un diagnostic oncologic. Am mai tras și eu cu urechea și am aflat că toți copiii care trec printr-o astfel de boală se atașează mult și iubesc de la pământ și până la cer. Să știți că așa e! Cum mă iubește Diana nu ar putea să mă iubească nimeni. Ea spune că eu sunt curcubeul ei, că după ploi și furtuni (și de câte ploi și de câte furtuni are ea parte!), apar eu să îi colorez zilele. Mai spune și că sunt Năzdăvănel, dar nu e neapărat vina mea, obișnuiește să mă lase în te miri ce loc: la fereastră să privesc vreun pescăruș, pe masa din bucătărie să termin tot ce am în farfurie. Și apoi mă caută și mă tot caută. Dar știți cum dă tot timpul de mine? Spune că se ia după mirosul de iubire.

DONEAZĂ ȘI TU!

Vrei să ne ajuți să facem loc cât mai multor copii și ursuleților lor la #SpitalulSperanței și să le oferim îngrijirile și alinarea de care au atâta nevoie? Lupta noastră nu se termină odată cu construcția spitalului. Alege un pachet și ajută-ne să oferim gratuit servicii complete tuturor pacienților noștri.

Alege un pachet și donează.

20 lei

Ursulețul mâncăcios

Asigură o masă caldă unui copil și ursulețului său.

275 lei

Ursulețul jucăuș

Ajută un copil să participe alături de ursulețul său la activități distractive care să-i facă să uite de boală.

65 lei

Ursulețul zâmbitor

Readu zâmbetul pe buzele unui copil și al ursulețului său cu acest necesar de medicamente și consumabile medicale pentru două zile de spitalizare.

330 lei

Ursulețul de acasă

Nu toți copiii se pot deplasa la spital, dar cu ajutorul tău echipa HOSPICE îi poate vizita la domiciliu.

175 lei

Ursulețul la doctor

Asigură unui copil și ursulețului său o consultație la doctor.

1070 lei

Ursulețul internat

Oferă unui copil și ursulețului său o zi de internare în care pot beneficia de toate îngrijirile de care au atâta nevoie.

Despre HOSPICE Casa Speranţei

La HOSPICE Casa Speranței oferim servicii gratuite de îngrijire paliativă de peste 32 de ani. În toți acești ani am adus alinare și speranță pentru mai bine de 50.000 de pacienți adulți și copii, împreună cu peste 100.000 de aparținători ai acestora.

Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București – construite exclusiv din donații și sponsorizări – echipe mobile în 5 orașe (Brașov, București, Făgăraș, Zărnești și Giurgiu), un centru destinat copiilor la Adunații- Copaceni, peste 100 de paturi pentru internare și activități auxiliare și 270 de angajați – toate aceste resurse fiind destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.

CONTACT București

0372 706 210 | 0372 706 208 | 0213 263 771

CONTACT Brașov

0268 474 405 | 0268 470 495 | 0372 730 114